latinica  ћирилица
X ФАКТОР | 28/04/2015 | 12:35

Завршена 6.емисија!

Бут камп!

Добро дошли у центар за обуку X фактора, такозвани бут камп!
Судије (Александра, Жељко, Тончи и Масимо) постали су ментори и одабрали такмичаре које ће водити даље.Изабране су двије групе: такмичари старији од 27 година и младићи. Сваки ментор је имао шест столица и морао да одабере којих шест такмичара ће остати да сједи на њима тј. ко иде даље.
Жељко Јоксимовић био је ментор дамама, Александра Ковач момцима, Масимо Сaвић менторисао је старије од 27 година, док је Тончи Хуљић био ментор групама.
 Марко Стантић из Суботице пјевао је пјесму Саше Ковачевића "Како после нас". Александра је  мислила да он има нешто посебно, те је сјео на столицу!
Немања Гузијан није био те среће и послан је кући.
Фарис Пињо из Високог отпјевао је пјесму "I'm sexy and I know it", верзију Џејмса Артура и прошао.
Симпатични брка, Лука направио је веома необичан избор у другом представљању са пјесмом Адел "Rolling in the deep" и добио је велике овације. И остао код Александре.
На сцену је ступио Илија, дечко који је прошлог пута својим вокалом све оставио без текста.Овај пут  сви су се сложили да је технички врхунски изведено. Александра је сматрала да му фали само искуства и да неко ради са њим и за сада га је послала на столицу.
Синиша којег смо запамтили по енергичном наступу и плесу запјевао је "Sway" Мајкла Бублеа. И Заиграо. Када је завршио, Александра је тражила савјет од колега и дала му шансу за даље.
Пјесму Kings of Leon, "Sex on fire", отпјевао је Марко. За Масима је било превише и имао је дрзак наступ. Александра поштује то што је он дао све од себе, али ипак је такмичење за њега завршено.
Да се избор за столицу сљедећи је покушао Антонио Криштофић. Отпјевао је "Није љубав ствар" Жељка Јоксимовића и већ на пола наступа добио аплауз.
Александра се двоумила између Марка и Александра јер нису били на висини задатка. Кући је послала Александра, а његову столицу је заузео Антонио.
Иво Јурић из Мостара је запјевао  пјесму Здравка Чолића "Што ти дадох".
Фарис је морао да устане, напуситио је Такмичење да би Иво сјео.
Бобан Мојсовски пјевао је пјесму "Кери" групе Europe.
"Тако је добро певао мали, певаш за богове само ми та мајица смета много је уска", рекао је Жељко и додао да му је жао што он није у његовој групи.
Од Масима је добио Брависимо. Александра је рекла да одлично пјева и да ће неко морати да устане, а то ће бити Марко.
Милан се у бут кампу  представио пјесмом "Sorry Seems To Be The Hardest Word", групе Блуе. Масимо је рекао да је било јако добро и да дуго није чуо тако контролисан вибрато. Жељко га види у бој бенду. Александри је јако симпатичан и дала би му шансу.
Позвала је Иву да отпјева нешто. Он је отпјевао своју ауторску пјесму али је Александра рекла да јој је олакшао посао, јер ће га послати кући.
Давид из Скопља је пјевао пјесму Тошета Проеског "Тајно моја". Успио је да расплаче Александру. Мушкарци из жирија су отишли да се напију воде и Александру оставили саму да одлучи. Он дефинитивно остаје, а кући иде Лука.
Шест такмичара које ћемо поново гледати су: Илија, Синиша, Антонио, Бојан, Милан и Давид.
А онда је дошло вријеме да видимо којих шест такмичара старијих од 27 година ће Масимо пустити у сљедећи круг.
Први је изашао Которанин, Марко који је запјевао "Mustang Sally", Вилсона Пикета.Онај који одлучује, Масимо, рекао је "Желим те у својих шест" те је Марко заузео прву столицу.
Следећи је Нешад. Он је за ову фазу такмичења одабрао пјесму "Тајна вјештина", Џибонија. Масимо му је за сада дао да сједне на столицу, с назнаком да ће видјети шта ће се бити у наставку.
Данијела из Нове Горице у бут кампу је запјевала "Make You Feel My Love" од Адел. Поново, на свој, специфичан начин и добила велики аплауз.
"Ја мислим да теби не треба ово такмичење", рекао је Жељко и настао је тајац, а онда је и објаснио:
"Ти си већ оформљен извођач и теби фали само једна добра песма".
За Масима је први пут било како каже "too much", али овога пута је било јако добро и сјела на трећу столицу.
Амел Ћурић којем су током аудиција прогнозирали финале следећи је такмичар. Он се представио песмом "Лажеш злато лажеш душо", Бијелог Дугмета.
"Масимо, ти већ имаш топ три. Мислим у финалу", рекао је Жељко. Масиму се допао и Амел те је четвртом такмичару за редом дао столицу.
Маркова другарица Хилдегард наступила је слједећа и то пјесмом "Ain't nobady".
Масимо је додао да се смијао Александри када је имала проблем да изабере најбоље међу младићима, а сада и сам има проблем у својој групи. После неколико тренутака размишљања послао ју је на столицу и тако још увек нико није отишао кући. А много такмичара је остало да се представи.
Кантаутор из Ваљева Срђан Лазић запјевао је "Остани", Горана Карана.
Онда су Тончи, Александра и Жељко запјевали: "Све су столице пуне", што је значило да је Масимо у озбиљном проблему. Ипак нису биле. Остала је једна. И заузео ју је Срђан, а онда је Масимо додао да крећу озбиљни проблеми.
Ана, професор пјевања у КУДу није успјела да прође. 
Бивши фудбалер Стипе освојио је многа женска срца након аудиције, а да се избори за своје мјесто у даљем такмичењу покушао је пјесмом "Кад ти затреба", Сергеја Ћетковића.
Масимо је одлучио да направи, оно што он зове "рошадом", а то значи да је Стипе добио столицу, само је било питање ко ће му је уступити.
Било му је тешко, али је на крају одлучио да то буде Нешад.
Милица  је започела борбу за своје место у шест најбољих такмичара изнад 27 година пјесмом "At last", Ете Џејмс.
"То је та јужна пруга и то је тај соул у гласу", одушевљено је рекла Александра, а Жељко каже да је била фантастична.
Масимо ипак није видио оно што су видјели Александра и Жељко те да је приморан да тражи длаку у јајету, и на жалост она иде кући.
Ни рокер Милош није био боље среће , те и он иде кући.
Ален Булић се у бут кампу представио пјесмом "Хело", Лајонела Ричија.
Ален је сам рекао да није дао све од себе и прихватио Масимову одлуку да се за њега такмичење у X фактору овдје завршава.
Алмир је пјевао пјесму Џастина Тимберлејка "What goes around, comes around". Неко мора да плати данак за Алмиров останак, рекао ја Масимо јер он мора да остане. Масимо је замолио публику да одабере, али чинило се да би и публика жељела да сви остану, па им је Масимо рекао да их више неће ништа питати. Тешка одлука била је пред Масимом и тражио је консултације са продукцијом.
На крају одлука је да је Стипе тај који ће напустити такмичење, уз образложење да је овога пута подбацио, али да је испред њега перспектива.
Никола Марјановић представио се пјесмом Адел, "Someone like you". Веома необичан избор и оригинално извођење измамило је аплауз како од публике тако и од Александре. Жељко је рекао да би радо отишао на Николину свирку, а Александра му се придружила.
"Сви који су те видјели могу само да ти аплаудирају", рекао је Тончи.
Масимо је рекао да се знају већ дуго, да је врхунски музичар и да га никако неће послати кући. А онда је признао да ће завршити у болници због овога. На крају морао је да пресјече, Хилдегард је Николи уступила мјесто.
Јелена Ђурић из Београда запјевала је "Стоп" од Сем Браун и то тако да је подигла цијели студио на ноге. Алксандра је по београдском жаргону рекла да је било "кидање", Жељко је додао да би јој сигурно дао столицу, а за Тончија је она ову пјесму отпјевала боље од Сем Браун.
"У животу нисам видио да неко поједе тако Сем Браун", рекао је Тончи.
"Кад неко тако пјева онда је јако секси, увијек. То је додирнуто од универзума људи моји", рекао је Масимо и додао да је и даље у дилеми.
А шта је Масимо одлучио, погледајте у суботу у 20 часова на нашој телевизији!