latinica  ћирилица
X ФАКТОР | 04/05/2015 | 13:28

Седма емисија је иза нас!

Бањалучанка Милица Лојић иде даље!

Пјевајући сингл Јелене Томашевић “Мед и жаока“, Милица је одушевила публику, али и жири што је било довољно за пролазак.
“Мало си се уплашила. Ти си млада, а ово је било технички савршено. Имаш ли против ако ти кажем да данас заузмеш столицу број три“, на почетку је прокоментарисао њен наступ члан жирија и ментор њене групе Жељко Јоксимовић.
“Имаш оно нешто. Симпатична си, млада, али са зрелим гласом“, биле су ријечи Тончија Хуљића након Миличиног наступа. Међутим своје мјесто током ротације морала је да уступи другој дјевојци, да би је на крају ипак спасио ментор друге групе, Тончи Хуљић.
Жељко, који је био ментор старијима од 27 година у прошлој сезони – и побједнику Данијелу Кајмакоском – овога пута је добио, како сам каже “најњежнију групу”. Дјевојке су његови пулени!
“Није ми лако, ја имам ћерку њихових година, замишљам како би јој било да јој дође, као, неки ментор, и пошаље је кући”, хуктао је Жељко.
Правила су таква да има шест столица, и када се оне попуне, неко мора да “излети” да би неко сјео на његово мјесто. Али, Јоксимовић је одлучио да правила излете кроз прозор!
Дјевојке су се ређале пред њим, било је одличних, било је просјечних, а заузимале су столице, устајале, плакале, смијале се, након сат времена, више се није знало ко на чијој столици сједи.
Враћао је неке које је желио да чује поново, неке позивао поново, а затим слао кући без да их поново чује (“знаш ти шта ми се није допало код тебе, а ако не знаш, довиђења”).
Истакла се бабица Катарина која је пјевала под упалом плућне марамице, клинке Тијана и Магдалена које већ пјевају “као велике”, као и црвенокоса рокерка Марија.
Изостали су непријатни коментари, а Жељко је чак остао без своје столице, пошто је у једном тренутку изнио на бину и дао такмичарки да сједне – није било довољно столица да се смјесте све кандидаткиње. На крају, Жељко је одабрао своју шесторку. Даље настављају Катарина, Марија, Ива, Тијана, Магдалена и Антонија.
Тончи је такође тестирао стрпљење публике, али и продукције. Његови пулени биће групе, што постојеће, што “склепане” од такмичара који су се првобитно представили као индивидуалци. Избацио је двије Црногорке које су пјевале традиционалну музику, стиснуо зубе и на истом основу избацио и једну клапу, а македонски дуо, MC и пјевачица, сами су себи поплочали пут до излазних врата наступом испод просјека. Хуљић је такође враћао и мијењао извођаче, а покушао је и да прекрши правило X Фактора и споји двије групе у једну, како би задржао обје.
Тончи је, након подуже “борбе” са публиком и самим собом, задржао бој бендове Hajp и 9Control ком је додао такмичара Хариса, женски трио U La La, Anđeline којима је додао Милицу Лојић, Infinitas, и сензационални дуо Аднана и Тарика, битбоксера и сјајног младог вокала.