latinica  ћирилица

Вечерас добротворна вече посвећена Народним кухињама на КиМ

Улаз је слободан, посјетиоци ће својим прилозима помоћи ову хуманитарну акцију.

У Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци у уторак, 19 априла у 20 часова, биће одржано добротворно вече за помоћ народним кухињама на Косову и Метохији. Хуманитарно вече “САБОРНО ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ” организује Србско Сабрање "Баштионик". Тим поводом је одржана и конференција за новинаре на којој су говорили Предраг Адамовић предсједник организације Србско сабрање "Баштионик", Арно Гујон предсједник организације "Солидарност за Косово" и Мира Лолић Мочевић уредница у Редакцији специјалних програма Телевизије РС.

Добротворно вече, у организацији Србског сабрања "Баштионик", биће одржано у оквиру акције помоћи Србима с Космета "Кад би хљеба било више".

 ПРЕДРАГ АДАМОВИЋ, предсједник организације Србско сабрање "Баштионик"

У оквиру добротворне вечери биће промовисана књига "Сви моји путеви воде ка Србији", аутора, младог Француза Арна Гујона, предсједника организације "Солидарност за Косово" која окупља велики број француских донатора.

АРНО ГУЈОН предсједник организације "Солидарност за Косово"

Радио-телевизија Републике Српске, која је медијски покровитељ ове добротворне вечери, располаже бројном документарном архивом о Косову и Метохији. Снимљено је много животних прича Срба из јужне српске покрајине као и на десетине документарних филмова.

МИРА ЛОЛИЋ МОЧЕВИЋ уредница

У оквиру програма донаторске вечери наступиће Културно-умјетничко друштво "Копаоник" из Лепосавића с Косова и Метохије. Улаз ће бити слободан, али сви посјетиоци својим прилозима ће помоћи ову хуманитарну акцију.