latinica  ћирилица

Дани српске културе у Санкт Петерсбургу

Душу нису убили међу филмовима који ће се приказати руској публици.

Из информације прослијеђене медијима из Кинотеке Републике Српске издвајам и дио који се односи на филмове мојих колега и документарац Душу нису убили:  

"Програмом „Вечери документарног филма Републике Српске“ , који ће бити одржан у Санкт Петербургу од 10. до 12. маја , у оквиру манифестације „Дани Републике Српске у Санкт Петербургу“, Кинотека Републике Српске представиће неколико значајних документарних филмова и аутора који су својим документарцима обиљежили овај вид стваралаштва у Српској.

Током тродневног програма, који ће бити одржан у Киноцентру „Родина“ у Санкт Петербургу, биће приказани вишеструко награђивани документарци Душка Анђића, Милована Пандуревића, Сима Брдара, Миленка Јовановића, Сњежана Лаловића, Бранка Лазића и Мире Лолић Мочевић, произведени од 1995. до 2018. године.  

Друге вечери, 11. маја, биће приказани документарци „Бити или не Иван Хити“ Бранка Лазића из 2015. и „Танакини мостови“ Сњежана Лаловића из 2018. године, у продукцији Радио-телевизије Републике Српске.

 

Програм се завршава 12. маја пројекцијом дугометражног документарног филма „Душу нису убили“ Мире Лолић Мочевић из 2017. године, у продукцији Удружења  Српско -руски Мост и Радио-телевизије Републике Српске. "

Успјешне вечери и добре реакције публике ...