latinica  ћирилица
27/04/2014 |  13:39 | Аутор: Агенције

Идеје за здрав доручак

Постоји пуно разлога зашто је доручак најбитнији оброк у току дана – он покреће метаболизам, обезбјеђује потребну енергију и довољну количину хранљивих материја. Испробајте неке од ових идеја за први оброк у дану и започните дан на најбољи начин!
Здрава храна - Фото: илустрација
Здрава хранаФото: илустрација

Воће и сир

Овај уједначени доручак одличан је избор ако немате много времена ујутро. У пластичну кесу убаците јабуку, насјецкане комадиће сира и неколико ораха.

Тост с путером од кикирикија

Двије кашичице путера од кикирикија намажите на тост од цијелих житарица и добићете одличан оброк пун протеина и влакана. За додатна влакана, ставите мало сухог грожђа.

Крофна и чоколадно млијеко

Изаберите празну крофну и немасно чоколадно млијеко. Хранљива влакна можете додати тако што ћете појести и четвртину шоље бадема или сухог воћа.

Шејк од јагода

У блендер убаците свјеже јагоде и немасно млијеко (може и сојино). По жељи додајте и банану, а шејк можете направити и вече прије, па га чувати у фрижидеру.

Сладолед с житарицама

Као што сви знамо, житарице с млијеком идеалан су доручак. Умуесто млијека, можете их убацити и у “лајт” сладолед од ваниле или замрзнути јогурт. Додајте мало свјежег воћа за дозу витамина и влакана.