latinica  ћирилица
03/05/2014 |  19:14 | Аутор: Агенције

Не штедите на кокицама, киселим краставцима и...

Иако је величина порције хране коју конзумирате врло важна за одржавање тјелесне тежине, постоје намирнице које можете конзумирати у неограниченим количинама.

Не говоримо о зеленој салати без соли и сирћета, већ о укусним залогајчићима које можете грицкати до миле воље.

Кокице
Вјеровали или не - кокице су једна од најздравијих и најмање калоричних грицкалица које постоје. Не говоримо о кокицама с укусом маслаца или сира, већ о класичном кукурузу који можете испећи уз само кап уља и посолити. Кокице имају минимално калорија и садрже влакна која су добра за пробаву. Желите ли зачинити ову друштвену грицкалицу додајте мало паприке у праху, чилија или бибера.

Кисели краставци
Готово да и не постоји особа која не воли киселе краставце, посебно оне домаће. Шољица киселих краставаца имају само 16 калорија, па је то намирница коју можете конзумирати уз било какву дијету и уз било који оброк током дана.

Карпачо од тиквица
Ако још нисте - испробајте карпачо од тиквица, јер је ријеч о изврсној намирници коју си свако може приуштити у неограниченим количинама. Тиквице нарежите на танке шните и намочите у сок од лимуна, те оставите да одстоје неко вријеме. Након тога додајте мало маслиновог уља, соли и бибера. Тајна се крије у лимуновом соку који топи масноћу, а сам оброк има врло мало калорија.

Чипс од кеља
Ово је најздравија и најфинија замјена за мастан и калоричан чипс од кромпира. Ријеч је о нискокалоричној грицкалици која ће вас заситити и у којој можете уживати до миле воље. Очистите лишће кеља од дебелих стабљика и покидајте на на мање комадиће. Посолите их, премажите с мало маслиновог уља и пеците у пећници око 10 минута, односно док се рубови не зажуте и лишће не осуши. Овај здрави чипс је врло укусан и можете га јести у било које доба дана.

Бадеми, ораси и љешњаци
Познато је да је коштуњичаво воће здрава и храњива грицкалица коју можете јести између оброка. Шака ове здраве посластице тренутно ће вас заситити, а у комбинацији са сушеним воћем. попут грожђица, смокви или шљива, непобједиви су борци против глади.