latinica  ћирилица
04/05/2014 |  10:11 | Аутор: novosti.rs

Ђумбир против бола у кољену

Особе које пате од болова у кољенима, конзумирањем ђумбира, уља и рибе, могу да се ријеше овог непријатног стања. Ефикасност наведених намирница има своју искуствену потврду, а подједнако су дјелотворне, без обзира на животну доб обољелог или узрок бола - тврди бечки љекар Хадемар Банкхофер, преносе Новости.

Проблеми, заправо, не морају увијек бити посљедица истрошености зглоба, која је карактеристична за старију популацију. Некада настају усљед оштећења или због насљедног фактора.

Доктор Банкхофер тврди да утрљавање уља од камилице, кантариона, маслина, азијске “тигрове масти”, може да буде чудотворно. Само је питање коме шта одговара, због чега наведене мелеме прво мора да испроба.

У исхрану обавезно треба уврстити морску рибу лосос, харингу и скушу. Ове врсте риба богате су омега - 3 масним киселинама, које не само да јачају срце, већ и зглобове.

Коријен ђумбира заиста може да буде дјелотворан. Лијек се припрема тако што се од свјежег коријена одсијече један комад, изренда се, па се са том масом маже зглоб. Ради потпуног ефекта, истовремено треба пити и чај од ове зачинске биљке.