latinica  ћирилица
07/05/2014 |  13:19 | Аутор: Агенције

Тачка Фен Фу подмлађује цијели организам

Људско тијело посједује једно потпуно јединствено мјесто. Ако редовно стављате на њега коцку леда, организам почиње да се подмлађује, многе болести нестају, а ви ћете увијек бити здрави, расположени и пуни енергије.

Ове се мјесто налази између тетива у предјелу врата, а конкретно на потиљку, то је рупица  гдје се сједињују глава и врат. Овдје се налази тачка, која се у кинеској акупунктури зове Фен Фу („уточиште вјетра“).

Метода се састоји у сљедећем: човјек лежи на стомаку (или сједи) и стави коцку леда (отприлике 2×2 цм) на тачку Фен Фу (рупицу на потиљку), и држи га тако 20-ак минута. Коцка леда може се фиксирати завојем, марамом, итд. Радити редовно, са паузама од 2-3 дана, ујутро на празан стомак и увече, пред спавање. Прехлада код ове процедуре није могућа. Испочетка може бити присутан осјећај хладоће, али за 30-40 секунди осјећа се прилив топлоте на тачку дјеловања. Првих дана ћете имати осјећај еуфорије због ослобађања ендорфина у крвоток.

Шта постижемо код редовног стављања коцке леда на тачку Фен Фу: подмлађује организам и побољшава сан, даје расположење и општу виталност, одличан рад дигестивног тракта, заборавићете на честе прехладе (лед можете користити и код повишене температуре), елиминише главобољу, зубобољу, болови у зглобовима.

Посебно, дјеловање коцке леда на тачку Фен Фу помаже код сљедећих обољења:

органа дисања, кардиоваскуларног система, неуролошких обољења са дегенеративним промјенама на кичми, акутних, гастроинтестиналних и полно преносивих инфекција, поремећаја рада штитне жљезде, артритиса, хипертензије и хипотензије, бронхијална астма, поремећаја у раду гастроинтестиналног тракта, гојазности и неухрањености, целулита (посебно у первенцији и раној фази), поремећаја менструалног циклуса, импотенције, фригидности, ендокрине неплодности, психо-емоционалних поремећаја, стреса, хроничног умора, депресије, несанице...

Тачка Фен Фу подмлађује организам - строго говорећи, дјеловање на тачку Фен Фу не лијечи, већ враћа човјека у своју физиолошку норму, буквално подмлађује тијело, и организму даје снажан животни импулс.

Контраиндикације на дјеловање тачке Фен Фу: трудноћа, присутство пејсмекера, епилепсија и шизофренија.