latinica  ћирилица
16/05/2014 |  16:47 | Аутор: РТРС

ПОПЛАВЕ У СРПСКОЈ ИЗ ЧАСА У ЧАС

У Бијељини формирано шест оперативних пунктова. Челинац поплављен и без електричне енергије. У Сребреници угрожено 15 домаћинстава. У Приједору је заплављено око 300 домаћинстава од којих је стотину поплављено.
Поплаве у Републици Српској - Фото: РТРС
Поплаве у Републици СрпскојФото: РТРС

20:15

Најобилније падавине данас су биле у регијама Добоја, Бањалуке, Дринића и Приједора. Пало је око 60 литара кише по метру квадратном. У току ноћи киша ће слабити. Ниво ријека Врбаса, Врбање у опадању. Босна је опала за 60 центиметара и тренутни ниво износи 870 цантиметара. Од недјеље - више сунца

"Већ од недјеље ће доћи до стабилизације времена, углавном без падавина и све ће то утицати на побољшање ситуације, а други дио седмице и пораст температуре између 25 и 30 степени, тако да ће све то ићи на позитивно", истакао је Игор Ковачић, метеоролог у Републичком хидрометеоролошком заводу РС.

19:05

У Брчком су угрожени Горице, Паланка, Рахић, Брка! Најтежа ситуација је у Крепшићу и Вучиловцу, у којима се очекује велики талас набујале Босне, која се улива у Сави. Проблем је и већи јер се главни одводни канал из Градачца, који досеже до Крешића, већ излио и све више затвара пут према Брчком и Шамцу.

19:00

Обилне вишедневне падавине прекинуле су 1о-киловотни далековод који електричном енергијом напаја Хан Пијесак. Ова општина је од јутрос без струје и воде, док је у Подроманији на Сокоцу вода ушла у више кућа и помоћних објеката.

Становници Хан Пијеска неће имати миран сан, остали су без електричне енергије,а без струје не могу радити водене пумпе па немају ни воду. Није извјесно када ће стуб далековод који је бујица и клизиште у мјесту Залуковик однијела бити поново у функцији. Без електричне енергије не могу радити водене пумпе па се становништво снабдијева водом из продавница. У овој општини у мјесту Глодјево бујица је однијела и 50-ак метара регионалног пута. У Подроманији на Сокоцу подземне воде су се излиле и ушле у неколико кућа и помоћних објеката. Угрожено подручје обишао је и замјеник предсједавајућег Дома народа бх парламента Сташа Кошарац.
Вода се излила и на раскршћу у Подроманији,али се саобраћај према Сокоцу и Рогатици одвија без прекида. На подручју Сарајевско-романијске регије киша је поново почела да пада у поподневним часовима. 

18:55

Ситуација у Добоју је, и даље, алармантна. У појединим дијеловима града вода достиже и до 4 метра. Екипа РТРС-а прва је ушла у поплављени Добој. Више од 70 одсто Добоја је под водом. Струје и воде нема. До града се може доћи само хеликоптером и чамцима. У Добоју су и даље министри полиције и здравља Радислав Јовичић и Драган Богданић, а данас је тамо био и предсједник Републике, Милорад Додик.

18:30

Стање на подручју општине Србац и даље је јако критично! Врбас је у контанстном порасту. Најкритичније је у мјесној заједници Пријевљеви, гдје вода пријети да пређе преко насипа.

Србац,Пљевљеви. Фото Никола Цвијетић

Буде ли се то догодило, под водом би се нашао и сам град Србац. У Градишци стање је и даље под контролом, иако водостај Саве расте. 

17:35

Вода рјечице Јање која је поплавила Угљевик повукла се у корито и стање на овом подручју данас се стабилизује, рекао је Срни начелник општине Василије Перић.
"У Угљевику је поплављено 50 кућа, а највећи проблем сада су клизишта која се појављују у свим мјесним заједницама", каже Перић.

Према његовим ријечима, најтежа ситуација је у насељима Прокос, гдје је због клизишта одсјечено 10 кућа, као и у насељима Доња Крћина и Сарије.

"Тешком механизацијом и уз ангажовање возила Рудника и Термоелектране, покушавамо да оспособимо путеве уништене клизиштима како бисмо заштитили становништво", рекао је Перић.

Он је додао да у Угљевику нема евакуације, дијелови града су без воде за пиће а повремено долази и до краћих искључења струје.

17:00

У Приједору је заплављено око 300 домаћинстава од којих је стотину поплављено, а око 400 домаћинстава тренутно је без струје.

"Искључили смо по једну трафо станицу у Копривни, Старом граду и Рашковцу. Од укупно 400 домаћинстава која су без струје, њих 250 је у Рашковцу", рекао је директор "Електродистрибуције" Приједор Далибор Павић.н

Он је додао да радници "Електродистрибуције" прате стање на терену и да су у контакту са свим другим институцијама надлежним за заштиту и одбрану од поплаве.

"Трафо станице искључујемо када воде почне улазити у постројење да не би дошло до хаварије", појаснио је Павић.

Водостај Сане порастао је на 480 центиметара и за 60 центиметара виши је од критичне тачке, а има и тенденцију даљег раста, тим прије што водостај ријеке Сане узводно, у Санском Мосту, и даље расте.

У Приједору је данас због поплава проглашена ванредна ситуација.

16:50

На подручју општине Сребреница у Мјесној заједници Гостиљ од ријеке Крижевице угрожено је 15 домаћинстава, док је у Мјесној заједници Поточари угрожено 100 домаћинстава.

У извјештају Републичке управе Цивилне заштите о ситуацији у поплављеним областима подсјећа се да је у општини Сребреница ванредна ситуација проглашена јуче у 9.00 часова.

Из Цивилне заштите напомињу да је у Мјесној заједници Поточари угрожено 40 домаћинстава више него јуче.

Од Бљечевске ријеке поплављено је насеље Дуго Поље и угрожено је 15 домаћинстава, док су од Кутлићке ријеке три домаћинстава угрожена у насељу Кутлићи.

На подручју Сребренице клизишта угрожавају локални пут у Мјесној заједници Сасе, једно домаћинство у Мјесној заједници Поточари и локални пут у Мјесној заједници Сућеска који је очистила грађевинска машина ангажована на санацији пута.

На регионалном путу Скелани-Братунац, у насељу Бујаковићи, оспособљена је једна коловозна трака док у Мјесној заједници Костоломци на терну радне машине да би рашчистиле локални пут.

На подручју општине Сребреница блокиран је локални пут у Мјесној заједници Црвица, те локални пут Ђозе - Ораховица у Мјесној заједници Ораховице, тешко је проходан локални пут Поточари &амп;ндасх; Слатина, а локални пут Поточари -Пећиште је оштећен због клизишта у Мјесној заједници Поточари.

Када је ријеч о снабдијевању електричном енергијом, индустријска зона која је била из превентивних разлога искључена у Мјесној заједници Поточари сада је у функцији. Без напајања електричном енергијом и даље је једино мјесто Плави Мост.

Село Шубин у Мјесној заједници Скендеровићи је без струје, јер трафо Михаљевине није у функцији.

У Сребреници центар из превентивних разлога искључена је градска вода због замућености на изворишту, а у Скеланима је прекинут водовод због клизишта.

На заплављеним подручјима општине цивилна заштита и комунално предузеће са двије цистерне врше достављање воде за пиће становништву.

У општини Угљевик су од ријеке Јање поплављени центар, односно три улице, осам кућа, а заплављено 20 кућа и исто толико помоћних објеката.
У приградском насељу су поплављени пет улица, десет кућа, а заплављено 20 кућа и стадион Фудбалског клуба "Угљевик".

У селу Тутњевац поплављен је локални пут и седам кућа, а заплављено је десет кућа.

На подручју Угљевика клизишта су регистрована у мјесним заједницама Богутово Село, Доње Забрђе, Угљевик Село и Мезграји и за сада ништа није угрожено.

Снабдијевање електричном енергијом и водом у Угљевику је уредно.

У општини Шековићи је јуче вршена евакуација хеликоптером Оружаних снага БиХ, а око 100 људи из поплављеног подручја смјештено је у Основну школу "Јован Дучић" и код родбине.

Број поплављених кућа је око 400, а ванредна ситуација је проглашена 14. маја у 18.00 часова. Ријека Дрињача се полако повлачи према кориту.

Због нестанка електричне енергије и пада мреже мобилне телефоније отежана је комуникација са општинском администрацијом, што је разлог да Републичка управа цивилне заштите нема више појединачних података о стању на терену.

У току дана настављено је са евакуацијом, а врши се допремање пакета хране и воде угроженом становништву.

Успостављене су путне комуникације - Шековићи-Зворник и Шековићи - Власеница.

На подручју општине Теслић ситуација се стабилизује, а на терену је појачана појава одрона и клизишта. Водостај ријеке Укрине је у паду за око 40 центиметара у односу на јучерашњи дан.

Снабдијеваље електричном енергијом је отежано у насељима Врела, Топићи, Радишићи и Жарковина.

У општини Србац је проглашено ванредно стање. Ријека Сава је у благом порасту и излива се на небрањени дио пољопривредног земљишта.

Ниво ријеке Саве у 12.00 часова износио је 849 центиметара, што је седам више у односу на мјерење у 11.00 часова. Ријека Врбас је у порасту и поплавила је сав небрањени простор.

У мјесним заједницама Кукуље, Лилићи, Пребљези, Разбој, Мартинац, Ћукали и Срђевићи заплављено је око 100 кућа. За сада нема захтјева за евакуацију. Снабдијевање је уредно.

У општини Пале, на подручју Мокрог, вода се повлачи у корито. Уништена су два мостића за прилаз селима. У Подграбу је водостај ријеке Праче у порасту. Има помоћних објеката поплављених.

У општини Рогатица ситуација се нормализовала, док су на подручју Сокоца због велике количине падавина подземне воде продрле у подрумске просторије стамбених зграда.

16:35

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас да је стање у Пелагићеву изузетно тешко, да је Влада Републике Српске опредијељена за помоћ угроженом становништву и да прати ситуацију на терену.

"Овдје је поплављено од 50 до 60 кућа и 1.500 хектара ораница, што је изузетно велика површина и указује да ће наступити велика штета", рекао је Ђокић новинарима.

Он је са начелником општине Пелагићево Симом Стакићем обишао угрожена подручја на територији ове општине и разговарао са људима из угрожене Мјесне заједнице Ћендићи.

"У Пелагићеву су Штаб Цивилне заштите и начелник општине предузели одређене мјере, које одлично функционишу. Људи су на терену, доставља се вода и храна, рјешавају основне потребе. Надамо се да ће вода ићи у даљу стагнацију, бар у овом подручју, што ће олакшати функционисање и Штабу ЦЗ и свим службама, које прате ове проблеме", нагласио је Ђокић.

Ђокић је обећао рјешавање проблема петоро пацијената са подручја општине Пелагићево, који су до сада ишли на хемодијализу у Шамац.

15:50


Републичка Управа Цивилне заштите саопштила је да је на подручју општине Челинац цијели град поплављен, а вода улази у поједине стамбене објекте.
У Челинцу нема електричне енергије, а престало је и снабдијевање водом.

У извјештају Републичке управе Цивилне заштите о стању на поплављеним подручјима у Републици Српској од 14.00 часова навод се да је путна комуникација из Челинца ка Бањалуци и Теслићу у прекиду, а водостај ријеке Врбање је у благом опадању.

У саопштењу се наводи да се ријека Јошавка излила и на пут Челинац -Прњавор у мјесту Грабовица.

На територији града Бањалука ситуација је најкритичнија у насељима Чесма, Лазарево и Карановац.

Наводи се да је водостај ријеке Врбање у Котор-Варошу у паду. Снабдијевање електричном енергијом у граду је уредно, док у околним мјестима екипе раде на санацији и редовном снабдијевању електричном енергијом.

Формиране су три екипе које су на терену и прикупљају информације и потребе угроженог становништва, а првенствено за спашавање људи. Црвени крст је формирао екипе за помоћ угроженом становништву, а евидентирају и потребе за храном и водом. Путни правац Котор-Варош- Теслић преко Борја је проходан.

Има појаве клизишта и одрона, а механизација на терену отклања посљедице.

У поподневним часовима 12 људи који имају потребу за дијализом обилазним путем преко Котор-Вароши ; Вагани и Видова доћи на магистрални пут Бањалука- Јајце у мјесту Крупа на Врбасу и даље у Бањалуку.

На подручју општине Језеро поред амбуланте, бензинске пумпе и улице 21. новембар поплављено је и 25 кућа.

Заплављена је и раскрсница магистралног и регионалног пута код бензиске пумпе, као и рибогојилиште уз ријеку Пливу.

У насељеном мјесту Ђумезлије поплављене су четири куће, а у насељеном мјесту Љољићи осам кућа и дио старе пруге.

Мост у селу Љољићи је у опасности од надолазеће ријеке Пливе. У самом селу Љољићи осјечено је око 50 кућа.

У мјесту Черказовићи поплављено је пет кућа, а појавио се и одрон у дужини од 150 метара. У мјесту Присоје активирало се клизиште, а у Ковачевцу и Перућици су се појавили одрони.

На подручју града Приједор ниво ријеке Сане у 12.00 часова износио је 450 центиметара што је за десет више него у 9.00 часова. Очекује се даљи пораст водостаја.

Проглашена је редовна одбрана од поплава другог степена. У насељима Тукови, Рашковац, Гомионица, Тополик и Врбица поплављено је око 200 кућа и у прекиду је путна комуникација на релацији Приједор - Бошћани - Гомионица.

Због угрожености електроенергетских постројења изазваних поплавом без напајања електричном енергијом од 10.00 часова су остала подручја општине Оштра Лука односно мјеста Срдићи, Поповићи, Усорци и Џаје, а од 12.40 часова насеље Рашковац у Приједору.

Водостај ријеке Уне на подручју општине Нови Град у 12.00 часова износи 320 центиметара, што је 12 више у односу на мјерење од 9.00 часова, а ниво ријеке Сане је 374 центиметара у благом је порасту и на снази је редовна одбрана од поплава.

У прекиду су путни правци Благај-Радомировац и Благај; Витасовци. Саобраћај је могућ заобилазних путевима.

На подручју општине Милићи су од ријеке Јадар поплављени Мјесна заједница Скугрићи, мјесто Калдрмица, гдје је угрожено четири домаћинстава , Мјесна заједница Рашево, мјесто Доње Рашево, гдје су три домаћинства угрожена, Мјесна заједница Касаба гдје је такође угрожено три домаћинства, те Мјесна заједница Дубнички мост гдје је угрожено девет домаћинстава.

Од ријеке Зелени Јадар су поплавељене Мјесне заједнице Дервента у којој је угрожено 15 домаћинстава и Мјесна заједница Мишићи у којој је угрожено десет домаћинстава.

Ријека Студени Јадар поплавила је мјесне заједнице Милићи два и Милићи један у којима је угрожено по једно домаћинство.

Нивои ријека Јадар, Зелени Јадар и Студени Јадар су у благом паду у односу на јуче.

На подручју Милића активирана су клизишта у Мјесној заједници Милића Брдо у којој је угрожено једно домаћинство и локални пут, Мјесној заједници Дубнички мост гдје је угрожен један стамбени објекат, Мјесној заједници Милићи један у којој су угрожена два стамбена објекта.

Клизишта су, такође, оштетила локални пут у Мјесној заједници Копривно, а у мјесним заједницама Мишићи и Нова Касаба угрожено је по једно домаћинство.

У Мјесној заједници Милићи два, у мјесто Ђурђевић село су двије двије куће угрожене од клизишта док су у Мјесној заједници Дубница три клизишта, и свако угрожава по један стамбени објекат.

Клизишта у мјесним заједницама Вуковићи и Вртач угрожавају локални пут и двије куће и три куче у Мјесној заједници Дубница.

На подручју Милића блокирани су Магистрални пут Власеница-Зворник, на улазу у Милиће, код бензинске пумпе клизиште пресјекло пут и радови на рашчишћавању су у току. Такође је прекинут локални пут Кушлат &амп;амп;амп;амп;амп;ндасх;Рашево.

Када је ријеч о снабдијевање електричном енергијом услијед оштећења далековода су без напајања мјесне заједнице Рупово Брдо, Ђиле, Копривно и Дервента док је снабдјевање водом уредно.

У општини Осмаци је од ријека Спреча, Шевска и Мраморска у Мјесној заједници Осмаци полављено веће површине пољопривредног земљиште док ријека Криваја плави Мјесну заједницу Цапарде у којој су у по четири куће заплављене у мјестима Вилчевићи и Кусоње.

Регионални пут Осмаци - Цапарде је блокиран, а клизишта угрожавају у Мјесној заједнци Цапарде локални пут Вилчевићи-Осмаци, док је у Мјесној заједници Борогово ошећен локални пут и поптуно уништена једна штала.

Клизиште у Мјесој заједници Осмаци у мјесту Сајтовићи угрожена је једна кућа.

Снабдијевање електричном енергијом на подручју општине Осмаци је уредно, док је, због већег квара на водоводној мрежи, насељено мјесто тренутно без воде.

 

15:45

На сједници Градског штаба Цивилне заштите Бијељина донесена је одлука о формирању шест оперативних пунктова са којих ће бити пружана помоћ најугроженијима, наводи се у ванредном извјештају о поплавама Управе Цивилне заштите Републике Српске.


То су пункт Дворови у којима је заплављено 10 домаћинстава, а вода и даље расте, пункт Амајлије гдје више људи врши евакуацију становника и стоке тракторима, а сво село је под водом, пункт у Поповима гдје је 10 људи са два чамца, већина људи је евакуисана, а становништву које је остало у својим кућама достављају се пакети са храном и водом.

Пункт у Вршанима чека чамце, јер се у Мјесној заједници Нови не може прићи без чамаца или високих камиона, да би се извршила подјела пакета са храном и водом на пункту у Драгаљевцу, вода се повукла у Доњој Чађавици и Драгаљевцу, само је у прекиду пут Доњи Драгаљевац и Горње Црњелово у мјесту Доњи Драгаљевац-Вишњевци.

На том подручју око двадесет домаћинстава је поплављено као и већа површина засијаног пољопривредног земљишта. За сада нема потребе за евакуацијом.

На пункту за град, канал Дашница и даље изљева и поједини дијелови града су заплављени. Вода иде ка центру. Врши се пуњење врећа са пијеском које би се расподијелиле по домаћинствима да се заштите од уласка воде у куће.

У поплавама од ријеке Јање заплављено је комплетно насеље Јања и нови и стари дио Јање и поплављено више од 2.000 кућа.

Блокирани су путни правци: магистрали пут Бијељина -Зворник у мјесту Јања, маистрални пут Бијељина - Тузла и магистрални пут Бијељина-Брчко.

По плану заштите и спашавања града све расположиве снаге за заштиту и спашавање су у функцији. Апелује се на становништво да се одазове позиву како би пружили помоћ на угроженом подручју.

У општини Братунац поплава је од ријеке Крижевице, а ријека се повлачи у корито. У мјесним заједницама Дринска и Побрђе заплављено је око 600 кућа.

Поплава је и од ријеке Јадар, ниво ријеке је у благом паду у односу на јуче, У Коњевић пољу поплављено је око 100 кућа.

Поплаве су и од од Кравичке ријеке, ниво ријеке је у благом паду у односу на јуче. У мјесту Кравице поплављено је 170 домаћинстава.

Поплаве су и од Вољевичког потока, у мјесту Вољевица поплављено је око 40 кућа. Са поплављених подручја евакуисано је око 120 особа.

Када је ријеч о клизиштима на подручју Братунца, у насељу Михаљевица клизиште је уништило једну кућу-викендицу, у Мјесној заједници Жлијебац клизиште је прекинуло путну комуникацију Братунац-Скелани.

Иста путна комуникација прекинута је и у мјесту Сикирићи /бујични нанос висине једног метра/.

Пријављено је више од 80 клизишта /Коњевић Поље-15, Кравица мјесто Јежештица 25 клизишта, на релацији Красан поље-Осамско-Полом пријављено је 30 клизишта, насеља Подчауш и Раковац 10 клизишта.

У Потчаушу угрожене су три куће и локални пут.

Блокиран је локални пут Братунац - Дрињача у мјесту Полом и мјесту Красан поље /клизиште/ , а у току дана ће се покушати прочистити пут, Локални пут Братунац-Сасе и даље је у прекиду због клизишта.

Електричне енергије нема у мјестима: Жлијебац, Полом, Глоговац и дио Коњевић Поља, Сикирићи и дио Рађевића /екипа је на терену и раде на отклањању квара/.

На заплављеним подручјима врши се достава воде за пиће и пакета са храном.

У општини Власеница ријека Дрињача се повукла у корито и нема више заплављених кућа у Грабовици.

Блокирани су локални пут Власеница-Шековићи у мјесту Јаковице /заплављен од ријеке Дрињаче/, магистрални пут Власеница-Кладањ у мјесту Тунел /заплављен од ријеке Дрињаче/.

Један од већих проблема су бројни одрони на путним комуникацијма на подручју општине /Доњи Залуковик, Горњи Залуковик, Симићи, Пискавице/.

Снабдијевање електричном енергијом је уредно.

Долази до повремених прекида у снабдијевању водом у сеоским домаћинствима те ватргасци са цистерном врше дистрибуцију воде за пиће.

У општини Зворник поплава је од ријеке Сапне, а ниво ријеке је у благом паду.

Насеље Економија - 25 кућа је поплављено, 70 кућа је заплављено, евакуисано је око 200 људи, и даље се врши достава пакета са храном и водом.

У Челопеку је око 100 кућа угрожено, у Церу око 20 кућа, Грбавци, Ђулући, Ристићи, Лупе и Шетићи - око 50 кућа, Дрињача - двије куће су полављене и пет људи је евакуисано.

Поплаве од ријеке Дрине су у Козлуку &амп;амп;амп;амп;ндасх; око 10 кућа је заплављено, а из осталих се вода постепено повлачи, у Каракају око 200 кућа је угрожено у избјегличком насељу, а евакуисано је око 40 људи, у Тршићу око 50 кућа је угрожено и у Средњем Шепку поплављено је шест кућа, а евакуисано шест породица.

Клизиште је у насељу Каменица - двије куће су угрожене.

Пријављено је више од 100 клизишта на цијелом подручју општине. Велики број стамбених објеката је угрожен од рушења.

У мјесту Сопотник и Бошковићима клизиште помјера комплетан заселак. Припадници цивилне заштите и Оружаних снага БиХ кренули су на терен да изврше евакуацију.

Путни правац Зворник-Бијељина у мјесту Каракај је проходан, али се саобраћај одвија отежано, а на правцу Зворник-Сапна ради се на прочишћавању пута.

На заплављеним подручјима општине врши се достављање воде за пиће.

У општини Лопаре поплаве су од Тобутске ријеке, у Тобуту су заплављене велике површине пољопривредног земљишта.

Поплаве су и од ријеке Јање, у Прибоју једна кућа је угрожена и једна кућа поплављена, у Пељавама веће површине пољопривредног земљишта, као и у Тобуту.

Поплаве су и од Лабуђанске ријеке, у Прибоју је једна кућа полављена, евакуисане су четири особе.

Поплаве су и од ријеке Гњице, у Мртвици је заплављена већа површина пољопривредног земљишта, а у Бобетином брду пет окућница је заплављено.

Када је ријеч о клизиштима, у Јабланици је пресјечен локални пут /у селу Бојкићи/, У Пиперима је угрожен локални пут /Лопаре- Пипери/, Липовицама &амп;амп;амп;амп;ндасх;локални пут на којем се појавило ново клизиште /укупно два клизишта/, Пирковцима /заселак Тејановићи/ - оштећен је локални пут, у засеоку Поток- клизиште је откинуло дио пута, у граду Лопаре клизиште угрожава једну кућу, у Потрашу су два клизишта и оштећен је локални пут, у Подгори су двије куће угрожене, а планирана је евакуација власника.

У Тобуту је оштећен локални пут, а у Завршју је искључена трафо-станица.

У мјесту Засеок угрожене су двије куће /ватрогасци и једна машина скип раде на спречавању даљег клизања тла, у Тобуту земља је прогутала једну кућу, евакуисане су двије особе, у Прибоју је оштећена једна кућа, евакуисана је једна особа.

Блокиран је магистрални пут Прибој-Тузла, на регионалном путу Лопаре-Тузла клизиште је на једном јесту однијело више од пола пута, а на путу Лопаре-Челић-Брчко екипе су на терену и раде на рашчишћавању земље која се одронила.

У мјесту Веселиновац, регионални пут Лопаре-Тузла, екипе су на терену и раде на рашчишћавању пута.

Тобут, Прибој, Вукосавци, Липовци, Подгора и Завршје су тренутно без напајања електричном енергијом. Екипе су на терену и раде на отклањању квара.

У центру Лопара је тренутно без воде. Екипе су на терену и раде на отклањању квара.

Пруга Бањалука - Добој поткопана водом (фото: Драгана Ђурановић / Facebook)

Поплаве у Дервенти
Фото: РТРС

Поплаве у Дервенти
Фото: РТРС

Поплаве у Дервенти
Фото: РТРС

Поплаве у Дервенти
Фото: РТРС

Поплаве у Дервенти
Фото: РТРС

Поплаве у Дервенти
Фото: РТРС

Поплаве у Дервенти
Фото: РТРС

Ребровачки мост у Бањалуци
Фото: РТРС

Ребровачки мост у Бања Луци
Фото: РТРС

Насеље Борик у Бањалуци...
Фото: РТРС

Насеље Лазарево у Бањалуци...
Фото: РТРС

Насеље Лазарево у Бањалуци...
Фото: РТРС

Насеље Обилићево у Бањалуци...
Фото: РТРС

Долац, Бањалука...
Фото: РТРС

Насеље Обилићево у Бањалуци...
Фото: РТРС

Бањалука...
Фото: РТРС

Абација, Бањалука...
Фото: РТРС

Градски мост у Бањалуци...
Фото: РТРС

Поплаве у Бањалуци...
Фото: РТРС

Поплаве у Бањалуци...
Фото: РТРС

Поплаве у Приједору
Фото: РТРС

Насеље Српске Топлице у Бањалуци...
Фото: РТРС

Поплаве у Приједору (ријека Сана)
Фото: РТРС

Поплаве у Приједору (ријека Сана)
Фото: РТРС

Поплаве у Приједору (ријека Сана)
Фото: РТРС

Поплаве у Приједору (ријека Сана)
Фото: РТРС

Челинац под водом
Фото: РТРС

Поплаве у Бањалуци...
Фото: РТРС

Поплаве у Бањалуци...
Фото: РТРС

Србац - полаве (фото: Борислав Шврака)
Фото: РТРС

Поплаве у Бањалуци...
Фото: РТРС

Поплаве у Бањалуци...
Фото: РТРС

Поплаве у Бањалуци...
Фото: РТРС

Поплаве у Петрову
Фото: РТРС

Поплаве у Петрову
Фото: РТРС