latinica  ћирилица
18/05/2014 |  16:07 | Аутор: РТРС

У већини здравствених установа стање стабилно

У већини здравствених установа у Републици Српској стање је стабилно, осим у домовима здравља у Шамцу и Добоју, гдје се у складу са њиховим исказаним потребама допрема помоћ, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.
Француски кардиолози тврде: Холестерол ипак не зачепљује артерије? - Фото: Guliver/Getty Images
Француски кардиолози тврде: Холестерол ипак не зачепљује артерије?Фото: Guliver/Getty Images

У саопштењу се наводи да је Министарство здравља и социјалне заштите Српске у сталном контакту са свим здравственим установама из поплављених подручја.

Координишу се активности између здравствених установа у вези са обезбјеђењем лијекова и санитетског материјала, транспорта пацијената до болница, као и активности у вези са дезинфекцијом, дезинсекцијом и дератизацијом објеката у којима се вода повукла.

Министарство заједно са здравственим установама из Републике Српске, Федерације БиХ, Хрватске и Србије, као и хемодијализним центрима из Српске активно прати стање и координише смјештај и терапију пацијената, који су на хемодијализи.

Из ресорног министарства апелују на грађане који прикупљају помоћ за угрожене дијелове Републике Српске да не доносе лијекове и медицинска средства као донације, јер се због немогућности провјере квалитета и поријекла лијекова не може гарантовати безбједност њихове употребе.