latinica  ћирилица
18/05/2014 |  17:38 | Аутор: СРНА

БЛ - Клинички центар примио више од 120 пацијената

Клинички центар Бањалука до сада је примио више од 120 пацијената из поплавама најугроженијих подручја Републике Српске и сви пацијенти су збринути и стабилни су, потврђено је данас Срни у бањалучком Клиничком центру.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Највећи број пацијената смјештен је у Клиници за унутрашње болести, Клиници за кардиоваскуларне болести, Клиници за онкологију, Клиници за неурологију и Клиници за офталмологију.

У Клинички центар Бањалука у поподневним часовима довезен је пацијент с повредом главе из Бијељине и смјештен је у Клинику за неурохирургију Клиничког центра Бањалука.

Пацијенти стижу из цијеле Српске хеликоптером и друмским саобраћајем, а највише их је из Добоја, Теслића, Петрова, Челинца, Котор-Вароша, Шамца и Модриче.

Клинички центар Бањалука има довољно смјештајних капацитета, особља, лијекова и медицинске опреме, хране и горива да прими и пружи најбољу здравствену заштиту свим пацијентима који долазе из поплавама угрожених општина.

Генерални директор Клиничког центра у Бањалуци Душко Рачић рекао је да су ова здравствена установа највећа у Српској. "Свјесни смо тога и зато смо корак испред у сваком моменту, јер знамо да се на наше људе и болницу највише рачуна у оваквим ситуацијама", навео је Рачић.

Током дана са хелиодрома испред Клиничког центра Бањалука настављен је превоз лијекова и медицинских средстава, хране, воде и остале помоћи из централног складишта Клиничког центра за Шамац, Добој, Бијељину, Модричу и друге поплављене дијелове Српске.

Лијекови и медицинска опрема упућени су у Општу болницу и Дом здравља у Бијељини.

Клинички центар је спреман за нови прилив пацијената, те медицинске и организационе изазове у периоду кад се вода повуче из поплављених подручја, а од сутра ће радити по посебном режиму, при чему ће приоритет за пријем имати хитни случајеви и пацијенти који буду довезени из поплављених подручја./