latinica  ћирилица
18/05/2014 |  18:15 | Аутор: РТРС

Станић: Епидемиолошка ситуација у Добоју несигурна

Тренутна епидемиолошка ситуација у Добоју је несигурна, али су у току све мјере на стабилизацији тог стања, изјавио је данас директор Института за јавно здравство Републике Српске Слободан Станић.
Слободан Станић - Фото: РТРС
Слободан СтанићФото: РТРС

Станић је рекао да је већ данас дезинфиковано неколико улица из којих се вода повукла и које су очишћене од наслага муља и блата.

"Обишли смо град. Већем броју грађана смо рекли да пожуре са чишћењем у којем им, за сада, представља проблем то што немају довољно техничке воде за прање и чишћење", нагласио је Станић.

Он је подсјетио да се у Добоју налази и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, те да се у координацији са представницима Владе Српске и Кризног штаба у цијелости сагледало стање на терену, додајући да је у овом тиму било више епидемиолога.

Станић је истакао да ће сутра грађанима Добоја бити достављен већи број рукавица за чишћење, те да се инсистирало на већем броју цистерни са техничком водом.

Он је рекао да је одржан састанак са представницима комуналних предузећа у вези са одвожењем огромних количина отпада, и да је та активност почела.

Станић је нагласио да ће се и даље пратити епидемиолошка ситуација у Добоју./