latinica  ћирилица
27/05/2014 |  09:27 | Аутор: СРНА

Недић: Слиједи уништавање покварене хране

У Шамцу ће у наредном периоду на безбједан начин бити уништена покварена храна животињског поријекла, као и велика количина хране за животиње, договорено је јутрос на састанку чланова општинског Штаба за ванредне ситуације са директором Ветеринарског института Републике Српске "Др Васо Бутозан" Драгом Недићем.

Чланови Штаба јутрос су са Недићем анализирали ситуацију у овој општини у вези са збрињавањем угинулих животиња, евакуацијом и здравственом заштитом животиња које су због поплаве измјештене са ових простора.

"Договорили смо да се у наредном периоду на безбједан начин уништи преостала храна за животиње, да не би представљала зравствени ризик и да не шири непријатан мирис око којег се окупљају глодари. То ће за неколико дана бити уништено", рекао је Недић.

Недић је напоменуо да данас у Шамцу борави бројна екипа из Ветеринарске коморе Републике Српске, која ће са локалним ветеринарима обићи све веће фарме, утврдити здравствено стање животиња и по потреби интервенисати.

Он је истакао да је најважније да је уклоњен велики број угинулих животиња у Шамцу, те да преостаје још уклањање појединачних случајева.