latinica  ћирилица
04/06/2014 |  07:55 | Аутор: РТРС

Тибетанска гљива

Љековита тибетанска гљива је веома ријетка гљива из Индије

Посљедњих неколико година интензивно је испитивана у Њемачкој и многи стручњаци се слажу да одлично дјелује као превенција у очувању здравља, те ефикасно дјелује на многе болести.

Гљиву су одгајили тибетански монаси.

Иако је ова гљива веома ријетка, због своје љековитости, може се купити чак и на нашем подручју у боље снабдејвеним продавницама.

Слиједе њене основне карактеристике:


- Помаже код болести срца и обољелих срчаних крвних судова, разграђује холестерол у крвним судовима.
- Регулише проблеме жучи, чисти жучне канале, дванаестопалачно цријево и разграђује жучни камен
- Природно је средство за потенцију код жена и мушкараца
- Сама гљива ствара антибиотике и лијечи упаљена мјеста у организму
- Регулише крвни притисак
- Побољшава рад бубрега и контролише мокраћне путеве
- Задржава метастазе и њихов даљи развој
- Спречава брзо старење.
- Смањује осјећај замора усљед стреса.
- Посједује све витамине неопходне за живот

Начин припреме


Прелије се количина од двије супене кашике, опране гљиве са 1/4 л некуваног млијека 1,5% (употријебити само Х-млијеко). Након 24 часа оциједи се млијеко кроз пластичну четку (никада не користити металну четку или кашику). Процијеђено млијеко је готово за пиће.

Гљива се затим добро опере под текућом водом и врати у опрану посуду. Прелије се поново млијеком. Посуда се држи покривена на собној температури. НИКАДА у фрижидеру.

Млијеко се пије 20 дана увијек увече, прије спавања. Након 20 дана услиједи пауза од 10 дана. Кура се понавља све до наступања побољшања.

Ако се гљива не прелије млијеком, поцрни и након 24 часа губи своју моћ лијечења. Дакле, и током паузе од 10 дана, гљива се редовно пере и прелијева млијеком. Здрава гљива се удвостручи за 17 дана. Можете је половити и дати пријатељима и рођацима. Након испакивања  потребно је одмах промијенити млијеко.

Једна кура траје 20 дана, затим 10 дана пауза. Кура мора да се понови барем 3 пута.

Гљиву је донио професор Соколовски, с универзитетске клинике у Glewitz-у (Пољска), који је радио 5 година у Индији. Оболио је од рака јетре и лијечили су га монаси овом гљивом. Вратио се из Индије 1997. год. и приликом повратка је замолио да му дају комад гљиве.

Извор: Портал Стетоскоп