latinica  ћирилица
05/06/2014 |  14:49 | Аутор: РТРС

Додик - Мекјуан: Дејтон је већ разграђен

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, изјавио је да Српска вјерује у своју снагу и право да одлучује о себи, поштујући међународно право.

Додик је, након састанка у Бањалуци са бившим америчким конгресменом Бобом Мекјуаном, рекао да је Дејтонски мировни споразум у БиХ већ разграђен, јер БиХ има више надлежности него што је предвиђао овај Споразум.

Мекјуан је оцијенио да је Српска остварила велики напредак у економији и да представља значајан фактор у региону. Састанку са Мекјуаном, данас у Бањалуци, присуствовали су предсједник Народне скупштине Српске Игор Радојичић и премијерка Жељка Цвијановић.

Мекјуан обишао Челинац

Бивши амерички конгресмен Боб Мекјуан и начелник општине Челинац Момчило Зељковић истакли су данас да су у овој општини многи стамбени објекти и инфраструктура претрпјели огромна оштећена усљед поплава и да предстоји тежак период обнове и санације у којем је свака помоћ добродошла.
Током посјете Челинцу, Мекјуан је разговарао са Зељковићем о тренутној ситуацији у овој општини и штети насталој због поплава, а након састанка обишли су угрожена подручја.

Састанку бившег америчког конгресмена са начелником општине Челинац присуствовале су помоћник министра за регионалну сарадњу Јована Чаркић и стручни савјетник у Представништву Републике Српске у Вашингтону Дрина Рајић, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.