latinica  ћирилица
13/06/2014 |  10:46 | Аутор: РТРС

Пале: Експлозивном направом на кућу инспектора

На породичну кућу полицијског инспектора С.Љ. из Пала у Улици Југ Богдана бр. 4 јутрос око 1 час и 45 минута бачена је експлозивна направа која је изазвала већа оштећења на објекту али срећом није било жртава

Начелник Центра јавне безбједности Источно Сарајево Раденко Васиљевић каже да је у току увиђај којим руководи дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву као и потрага за починиоцима овог тешког кривичног дјела.

У моменту експлозије у кући су се налазиле двије породице међу којима и четворо малољетне дјеце, а припадници ЦЈБ су одмах након дојаве о експлозији изашли на лице мјеста.

Због овог напада у току дана ће у Пале доћи директор полиције РС Гојко Васић са сарадницима.

Припадници ЦЈБ Источно Сарајево осуђују овај покушај убиства полицијског службеника и чланова његове породице. Овај безобзирни и злочиначки чин указује на дјеловање организоване злочиначке групе у Палама изјавио је начелник ЦЈБ Источно Сарајево Раденко Васиљевић и додао да ће овај центар без обзира на напад наставити борбу против криминала.

Васиљевић је апеловао на полицијске агенције на свим нивоима као и тужилаштва да наставе заједничку борбу против криминала.