latinica  ћирилица
13/06/2014 |  15:42 | Аутор: РТРС

Од 15.јуна љетна програмска шема

Од недјеље, 15. јуна на програму Телевизије Републике Српске почиње љетња шема емитовања програма.
РТРС - РТВ Дом - Фото: РТРС
РТРС - РТВ ДомФото: РТРС

 Неке од емисија престају с емитовањем до јесени, али су припреме за љетњи програм одавно почеле.

Радио – телевизија РС као Јавни сервис свих грађана РС до сада је била медијски покровитељ многих значајних манифестација али се трудила и да за своје гледаоце набави садржаје који ће им овог љета бити занимљиви. Држећи корак са тим, на Телевизији РС, и овог љета само најбољи садржаји.

Из онога што ће се емитовати, с поносом издвајамо богат спортски и забавно – културни програм. Тако ће гледаоци имати прилику да прате дешавања са тениских терена у Вимблдону, ИТФ тениски турнир за жене Бањалука опен 2014, као и ИТФ тениски турнир за жене Брчко опен 2014, пријатељску хуманитарну утакмицу рукометних репрезентација Републике Српске и Србије, Европско првенство у ватерполу, Свјетско првенство у падобранству које се одржава у Бањалуци, квалификације за Лигу шампиона, финале Фудбалског купа РС, Свјетско првенство у кошарци за мушкарце.

Овог љета богат забавно-културни програм, из којег издвајамо: Театар Фест 2014, гдје ће РТРС додијелити награду “Корак у храброст”, Сајам за дјецу и породицу 2014, највећи догађај у регији који се први пут ове године одржава у Бањалуци, међународни фестивал фолклора, Дукатфест, Избор за Мис БиХ, 7. свјетски Тамбурица фест Нови Сад 2014, велики хуманитарни концерт популарне групе Милиграм, Видовданску академију из Андрићграда, Међународни фестивал кратког играног филма “Краткофил”, регионални музички фестивал “Јелен Демофест”, велики музички догађај на овим просторима Сабор трубача у Гучи.

Информативни програм је добио нови, љетњи изглед. Јутарњи програм сваког дана заједно с гледаоцима почиње дан корисним и занимљивим информацијама, најновијим вијестима и најавама важнијих дешавања у РС, региону и свијету. Вијести, Дневник 1, У фокусу, Српска данас, Људовање, Рат за цивилизацију, Плодови рада, емисије су које ће се и овог љета емитовати. Дневник 2 у свом редовном термину са најактуенијим информацијама из земље и свијета, са новом снагом водитељских парова – провјерених и врсних новинара-водитеља. Дневник 3 који је на програму сваког дана, у 23 часа са савременијим, сажетијим и бржим информацијама, укључењима и актуелним гостима.

Овог љета уђите у "Круг"!

Температуре расту и на политичкој сцени, а главни актери овог љета улазе у "Круг", нову емисију Радио-телевизије Републике Српске. Од 26. јуна, четвртком у 21 час и 10 минута,  вруће расправе о актуелним темама. Супротстављене стране за истим столом.

Осим чланова власти и опозиције, у студију ће се сучељавати сви актери јавног живота у Републици Српској који су на супротним странама у својој области. Емисија се неће бавити само политиком, већ свим сферама живота у Српској, а љето које је пред нама, већ је извјесно, даће довољно повода за расправе. Предизборне приче, привредне афере, социјалне дијалоге, друштвене проблеме... из кулоара селе се директно у студио. Владајуће партије и опозиција. Став и контрастав. Оптужбе – лицем у лице. Какви ће бити одговори, ко ће се боље снаћи у врућој столици, ко ће приволити јавност на своју страну? Дебата уживо у студију са Маријаном Ђурђевић.

Из редакције Забавног програма вриједни новинари припремаће емисије “7У1”, Урбану зону и ТВ Бинго.

Редакција Филмског и документарног програма поводом 15 година од оснивања Академије умјетности у Бањалуци, од 16. јуна, сваког понедјељка приказиваће студентске филмове.