latinica  ћирилица
18/06/2014 |  13:37 | Аутор: Агенције

Три рецепта за витку линију

Вода није само обично пиће којим гасимо жеђ, она је уједно најбољи чистач тијела и чувар витке линије. Двије чаше воде прије оброка убрзавају топљење килограма, без додатних промјена у начину исхране, тврде њемачки стручњаци.

Већа количина попијене воде у току дана смањује осјећај глади а самим тим и унос калорија. У исто вријеме, повећава се потрошња енергије у организму и убрзава топљење масних наслага, тврде научници с универзитетског медицинског центра "Карите" у Берлину.

Да би се подстакло елиминисање штетних материја из организма, пожељно је да се у воду додају кришке краставца, агрума или боровнице јер ове намирнице убрзавају метаболизам.

Како да направите природан диуретик?

1. У бокал воде убаците пет до шест кришки исјеченог краставца и оставите да одстоји барем два сата. Послије тога можете лагано да пијуцкате овај укусни напитак богат калијумом и витаминима А и Ц. Већ послије неколико дана примијетићете и прве резултате.

2. У сваку чашу воде коју пијете током дана, додајте неколико танких кришки лимуна или наранџе, сачекајте неколико минута па је попијте. Витамин Ц убрзава сагоријевање масти због чега ћете брже да изгубите сувишне килограме и обновите енергију.

3. У литар воде убаците шаку исјецканих јагода и боровница и додајте пола кашичице бибера. Овај слатко-љут напитак поспјешиће брже топљење масних наслага, јер капсаицин из бибера убрзава метаболизам и истовремено ствара осјећај ситости.