latinica  ћирилица
19/06/2014 |  13:02 | Аутор: РТРС

Упорношћу смршао 41 килограм!

Упорност, истрајност, досљедност...тако бисмо могли описати Елвира Мујагића из Козарске Дубице.

 Остварио је свој сан- смршао 41 килограм, постао фитнес тренер и написао књигу „Анти-стрес- Мршавите здраво“. У овој књизи написао је упутства за све који желе да промијене балкански стил и окрену се здравом начину живота. 

Након теже повреде кичме и здравствених проблема Елвир је одлучио да скине вишак килограма. Признаје, није било лако.

"Није било лако, значи све оно што људи мисле да се може завршити за 2-3 мјесеца. Не може поготово овако неке драстичне резове, нарочито ако је човјек преко 30 година. Битно је наћи извор информација, да ли је то интернет, да ли је то литература , да ли су то људи који се баве с тим , морате платити или који ће с вама тренирати , ви морате наћи начин како да то иде својим путем константно да будете упорни, да не очекујете никакве резултате преко ноћи , онда дође до правих резултата", рекао је Мујагић.

Било је проблема и при мјерењу тјелесне масе.

"Вагање значи у болницу у том тренутку да будем примљен на стално лијечење било аналогну вагу нисмо могли искористити 131.5кг. Данас је тачно 90.5кг", додао је он

Труд и одрицање довели су до резултата, Елвир је смршао 41 килограм.

"некад кажем да сам знао да је оволико тешко, не бих ни кренуо. Вриједило јесте. Било је пуно теже него што сам ја очекивао да ће бити али није ми жао ни једног тренутка проведеног у теретани, ни у тренингу. Није ми жао ни једног врмена спремајући храну док су други излазилии опијали се до неко доба ујутро, јер је одрицање страшно велико", истакао је Елвир.

У књизи "Антистрес - Мршавите здраво" записао је савјете о томе како остварити циљ. Елвир данас живи потпуно здраво, а испунио је и свој циљ – да постане фитнес тренер!