latinica  ћирилица
27/06/2014 |  15:53 | Аутор: Б92

Зашто је важно лећи прије поноћи?

До сада сте вјероватно чули да сати прије поноћи вриједе много више од сати након, па је стога важно да некада легнете и прије дванаест како бисте имали квалитетан сан који је јако важан за опште здравље организма.
Спавање - Фото: илустрација
СпавањеФото: илустрација

Прво и основно, сан је најважнији за производњу енергије. Када се довољно наспавате, устаћете свежи и одморни, спремни за почетак дана, док ћете се ако недовољно спавате читав дан осјећати исцрпљеним.

Друго, и не мање важно нарочито за припаднице љепшег пола, јесте да је сан од круцијалне важности за љепоту. Квалитетан сан чува кожу од старења и пријевеременог појављавања бора.

Уколико некада одете раније у кревет, изненадићете се да ћете се ујутру вјероватно пробудуити раније што ће вам омогућити да обавезе завршите прије времена и имате вријеме само за себе.

Затим, не можете да занемарите добар осјећај који са собом носи одморан и наспаван организам. Покушајте да се навикнете да раније одлазите у кревет јер ћете тако коначно разумјети људе којима је јутро омиљени дио дана.

Колико је сан важан вјероватно знају они који желе да ослабе. Колико пута сте чули да особе које мало спавају таложе сувишну масноћу током дана како би надокнадили недостатак енергије које пружа добар сан. Покушајте тежину да контролишете тако што ћете отићи на вријеме на спавање.

На крају, квалитетан сан важан је цјелокупно здравље организма. Уколико сте наспавани нећете имати проблем са гојазношћу, високим крвним притиском, главобољом, раздражљивошћу и нервозом.