latinica  ћирилица
15/07/2014 |  12:36 | Аутор: Агенције

Бол у желуцу

Бол у желуцу је обично веома мучан и непријатан. Разлога томе може бити много: од гастритиса и чира до онколошких обољења. Дакле, ако се проблем често јавља, обратите се свом љекару и ни на који начин не бавите се самолијечењем. Међутим, акутни бол може да се уклони самостално и то уз помоћ провјерених народних лијекова.
Бол у желуцу - Фото: илустрација
Бол у желуцуФото: илустрација

Природни лијекови:

1. За болове желуца усљед гастритиса: узети пола шоље сока од купуса или кромпира ујутру, на празан желудац. Ако болови не престају – пијте сок три пута дневно, 20 минута прије јела. Олакшање ћете осјетити одмах, првог дана по испијању овог сока.

2. Обарите 1 кг кромпира у љусци у 5 литара воде, док се кромпир не распадне. Ову кувану смјесу пијте по пола чаше прије сваког оброка неколико дана.

3. Ако осјећате нелагодност и тежину у стомаку, горушицу и надимање – уберите 3-5 листова маслачка ( свеједно: млади или стари, само да је лишће зелено), темељно их сажвакајте и прогутајте. Биће веома горко, али морате издржати.

4. Ако имате лоше варење препоручује се пити по 4-5 капи сока од ловоровог листа: лист залијте малом колицином воде.

5. У случају дијареје може помоци следећи рецепт: иситните неколико листова алое. Из ове смјесе исциједите 10 мл сока и попијте га.

6. 10 грама меда растворити у 250 мл воде. Пијте прије доручка на празан стомак, по могућности 30 минута прије јела. Третман траје 7 дана.

7. У термос сипајте по 10 грама кишиче, камилице и жалфије. Залијте са пола литре кључале воде и оставите неколико сати. Пијте по 5 мл на свака 2 сата. Овај чај помазе да смањи бол, довешће у ред рад ваших цријева, желуца и панкреаса. Ако је у питању чир на дванаестопалачном цријеву, морате да се придржавате одређене дијете.