latinica  ћирилица
17/07/2014 |  09:07 | Аутор: РТРС

ЕП у ватерполу: Србија - Мађарска, пренос на РТРС

Ватерполисти Србије данас играју са домаћином - Мађарском утакмицу 3. кола групе Б на Европском првенству у Будимпешти.
ЕП у ватерполу "Будимпешта 2014." - Фото: РТРС
ЕП у ватерполу "Будимпешта 2014."Фото: РТРС

Србија је побиједила оба досадашња противника, као и селекција Мађарске.
Сусрет који почиње у 20 часова и 30 минута преносиће телевизија Републике Српске.
Првопласирани тим групе А, Црна Гора, у 3. колу се састаје са Румунијом, у 19 часова.

Капитен ватерполо репрезентације Србије Живко Гоцић рекао је данас да очекује велику борбу у дерби мечу трећег кола Б групе првенства Европе против селекције Мађарске, која је уз "делфине" главни кандидат за освајање златне медаље у Будимпешти.

"Мађари нису блистали против Француза, али то нас неће преварити, као ни чињеница да нас превише хвале. Желе да лоптицу пребаце у наше двориште, ипак су они свјетски прваци и тиме је све речено. Очекујем велику борбу и сјајан амбијент. Одлучиће једна лопта, надахнуће или нечији бољи дан", рекао је Гоцић за сајт Ватерполо савеза Србије.

Он очекује да Мађарска на сутрашњем мечу има велику подршку навијача.
"Наше је да будемо мирни, хладне главе и спремни за велики дуел од првог тренутка. Имамо завидан квалитет на свакој позицији и то морамо да искористимо. Ипак, овај меч није кључан за нас. Било би лијепо да будемо први у групи, али ни разигравање није смак свијета", поручио је Гоцић.

Центар Слободан Никић сматра да је домаћин шампионата јак и агресиван противник.
"Они се уздају у индивидуални квалитет, а ми у одбрану, одакле све полази. Битан критеријум биће суђење, да ли ће свирати све или ће пустити грубљу игру. Побједа би нас приближила првом мјесту у групи, што доста значи, али не заборавите да су остали Хрвати и Шпанци, који су подједнако опасни.Турнир је тек почео, обје екипе ће се дизати и бити најбоље на крају", рекао је Никић, тренутно други стријелац турнира са седам постигнутих голова.

Према ријечима Стефана Митровића Србија мора да издржи почетни притисак и заустави противничке шутере.
"Притисак је на њиховој страни. Морају да издрже терет домаћег терена, подршку навијача и чињеницу да су прваци свијета. Имамо искуство играња у таквим утакмицама. Публика није агресивна и она неће утицати на дешавања у базену. Они су у Барселони формирали нови тим, а овде имају још две промјене. Побиједили смо их у Дубаију, али смо тада и једни и други били у тренажном процесу и то сада нема никакву важност", рекао је Митровић.