latinica  ћирилица
17/07/2014 |  13:55 | Аутор: СРНА

Удовичић: Србија жели што квалитетнију сарадњу са Српском

Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић поручио је данас да Србија покушава да оствари што квалитетнију сарадњу у области спорта и омладинске политике са Републиком Српском, истичући да постоји много заједничких идеја.
Вања Удовичић и Игор Вушуровић потписују Меморандум о сарадњи у области спорта и омладинске политике. - Фото: СРНА
Вања Удовичић и Игор Вушуровић потписују Меморандум о сарадњи у области спорта и омладинске политике.Фото: СРНА

"Многе ствари су покренуте у претходном периоду, као што су прављење Универзитетске лиге и регионалних лига за различите спортове. Желимо да активно учествују све земље региона, па и Република Српска", рекао је Удовичић на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Напомињући да је циљ да се превазиђу границе и младима приближе могућности, Удовичић је истакао да је спорт најбоља прилика да се превазиђу све дилеме.

"Спортисти су наши најбољи амбасадори, јер они презентују своју земљу на најбољи могући начин и они су ти који могу да помере границе и преко ноћи могу да превазиђу проблеме", оцијенио је Удовичић.

На питање да ли ће се и када одиграти недавно отказана пријатељска утакмица између фудбалских репрезентација Републике Српске и Србије, која је требало да буде одржана 4. септембра, Удовичић је рекао да не зна одговор, истакавши да је то питање "искључиво за фудбалски савез и предсједнике оба фудбалска савеза".

Директор Управе за младе и спорт Црне Горе Игор Вушуровић рекао је да је Црна Гора у претходном периоду имала сарадњу са Српском, посебно у области омладинске политике, напомињући да су српски представници учествовали на регионалној конференцији "Но хејт спич" и да су волонтери из Српске помагали у акцији чишћења морске обале прошле јесени.

"Апсолутно смо отворени за сваки вид сарадње, нарочито због могућности прекограничне сарадње, односно ЕУ фондова који се нуде и користима које то доноси", рекао је Вушуровић.

Удовичић и Вушуровић су данас у Београду потписали Меморандум о сарадњи у области спорта и омладинске политике.