latinica  ћирилица
18/07/2014 |  11:18 | Аутор: Агенције

Ђоковићу на дар плац у етно селу "Монтенегро"

Власници етно села "Монтенегро" у селу Брезна у Пиви, браћа Милоња и Радоња Благојевић, одлучили су да свјетском тениском асу Новаку Ђоковићу поклоне плац од 3.000 квадратних метара који се налази на заравни између кањона Невидио и планина Војник и Дурмитор, пишу данас "Вијести".

Своју дарежљивост браћа тумаче као знак захвалности Ђоковићу који је као тенисер не само прославио државу, јер је поријеклом Црногорац већ и зато што је свадбом на Светом Стефану промовисао Црну Гору боље него, како кажу, Министарство туризма у посљедњих десет година.

Један од браће, Милоња, напоменуо је подгоричком дневнику да је плац удаљен око 20 километара од Јасенова Поља, места одакле су пореклом Ђоковићи.


"Прије пет година, мој брат Радоња и ја смо поклањали бесплатне плацеве онима који су жељели да направе викендицу на селу. Направљено је пар кућа, али због економске кризе то је мало застало, па смо одлучили да поклањамо плацеве познатим личностима који воле и промовишу Црну Гору", објашњава Милоња Благојевић.

Тако је, примјера ради, прошле године плац добила мис Египта Тара Емад, којој је мајка Црногорка и која на сваком мјесту промовише Црну Гору, сматрајући је својом земљом.


Власници етно села познати су и по необичним манифестацијама, попут такмичења у лежању, али и по производњи јединствених сувенира као што су "бочица са црногорским ваздухом" и "пивагра". Ту су и башта Анђелине Џоли и Бред Пита, луди камен стар око хиљаду година...