latinica  ћирилица
25/07/2014 |  12:56 | Аутор: СРНА

КЦ Бањалука: Отворена лапароскопска гинеколошка сала

У Клиници за гинекологију и акушерство Клиничког центра Бањалука данас је отворена нова савремена лапароскопска гинеколошка сала која је опремљена захваљујући донацији од 30.600 евра фармацеутске компаније "Хемофарм" Бањалука и Фондације "Хемофарм".
Бањалука: Отворена нова савремена лапароскопска гинеколошка сала - Фото: СРНА
Бањалука: Отворена нова савремена лапароскопска гинеколошка салаФото: СРНА

Вршилац дужности директора бањалучког Клиничког центра Мирко Станетић рекао је да отварање ове сале обавезује да се крене у освајање новог простора у гинекологији и осталим хируршким гранама, дјечијој хирургији, те у пољу минималне инвазивне хирургије која је тренд у савременом свијету.

"Ендоскопија и ендоскопске интервенције, и све врсте интервенција које се данас раде знатно повећавају квалитет лијечења, скраћују боравак у болници и смањују трошкове", нагласио је Станетић.

Он је захвалио "Хемофарму" за могућност опремања сале најсавременијом и најквалитетнијом опремом.

"Желим вам да овај напредак сваким даном буде све већи, а сигуран сам да ћемо ми из Клиничког центра обавезу коју смо преузели преузимањем ендоскопске сале у потпуности испунити на задовољство пацијената", истакао је Станетић.

Директор "Хемофарма" Бањалука Александар Веселиновић рекао је да Клинички центар има сјајан кадар, а компанија "Хемофарм" жељела је да донацијом обезбиједи боље услове за њихов рад, да би се унаприједило здравље пацијената.