latinica  ћирилица
27/07/2014 |  19:00 | Аутор: Агенције

Ово су четири највећа непријатеља равног стомака

Примјетили сте сигурно да постоје дани кад, без обзира на то колико се придржавате дијете, стомак једноставно неће да спласне. За то су криве поједине намирнице које нас надимају, па би их зато паметније било избјегавати.

Постоји храна која чак може да буде и здрава, дијетална и укусна, али неповољно утиче на љепоту нашег равног стомака. Једини начин да не изгледате попут труднице у седмом мјесецу, посебно у ситуацијама када планирате да обучете уску хаљину или купаћи костим, јесте да ове намирнице избјегавате у широком луку.

Зелениш

Броколи, карфиол, прокељ, кељ – због високог удјела здравих влакана, они су највећи кривци за надутост трбуха. Ако баш морате, узмите само малу порцију овог поврћа, али га дефинитивно избјегавајте пред ситуације кад желите да изгледате заносно и фит.

Слане грицкалице и месне прерађевине

Ако сте свој оброк извукли из фолије или кутије, врло је велика вјероватноћа да он “плива“ у соли, због чега ће ваш организам задржавати, а ви ћете почети да личите на пренадувани балон. Притом, чипс, супица из кесице и саламе не само да нису ласкави за стас, него нису ни здрави.

Газирана пића

Они симпатични мјехурићи чине газиране напитке тако освјежавајућим да нам баш пријају кад су љетње врућине. Међутим, док их пијете ви заправо све вријеме гутате ваздух, који затим пронађе пут до вашег желуца и смјести баш тамо гдје не треба. Паметније вам је да се држите обичне воде.

Вјештачки заслађивачи/адитиви

Наши стомаци се по својој природи баш и не слажу с вјештачким производима. Жвакаће гуме без шећера, вјештачки заслађивачи, смрзнути јогурти, то су све подстицаји за огромне проблеме с варењем у надутошћу. Проблематични артикли и састојци укључују и било које производе који на етикети имају велик број непрепознатљивих састојака. С обзиром на то да је љето и пијаце су пуне свјежих састојака, боље вам је да се препустите храни из природе.