latinica  ћирилица
30/07/2014 |  13:05 | Аутор: Агенције

Терапија водом чудотворна за здравље!

У Јапану је веома популарна терапија водом која се пије одмах након буђења, а њену корист потврдили су и бројни тестови.

Доказано је да је већина болести узрокована недостатком воде у организму. Вода је универзални растварач и главна компонента метаболизма: сви минерали и микроелементи растворени у води апсорбују се у крвоток и продиру од ћелије до ћелије. Код недостатка воде јављају се проблеми с метаболизмом, што доводи до различитих обољења, преноси Ствар укуса.

Јапанско медицинско друштво је признало ову терапију успјешном у лијечењу хроничних, тешких обољења, али и болести модерног доба. Вода је ефикасна у лијечењу сљедећих болести: главобоља, болови у тијелу, болести срца, артритис, епилепсија, гојазност, астма, туберкулоза, менингитис, болести бубрега и бешике, гастритис, дијареја, хемороиди, болести очију, материце, менструални поремећаји, ОРЛ болести.

Ујутро, чим се пробудите, прије него што оперете зубе, попијте 4 чаше млаке воде од 160 мл.

- Оперите зубе, умијте се, али ништа немојте јести и пити у року 45 минута

- Након 45 минута можете доручковати

- У року од 2 сата послије доручка, ручка и вечере не конзумирајте никакву храну, нити воду.

Старији људи, људи са ослабљеним имунитетом, или они који не могу одједном попити 4 чаше воде, могу почети са мањом количином воде и постепено је повећавати на 4 чаше.

Јапанско медицинско друштво тврди да овај третман лијечења обњавља организам и промовише здрав начин живота и препоручује да терапија водом постане наша свакодневица. Они кажу: Пијте воду на празан стомак и осјетићете прве резултате већ након седам дана. Остајте здрави и активни!

Иначе, препоручена количина уноса воде у току дана је 30 мл на килограм тежине.

Иако ова терапија нема неке нежељене ефекте треба бити опрезан, као и са осталим алтернативним методама лијечења.

Имајте на уму да интернетом кружи информација да уколико ујутру унесете у организам преко литар воде може доћи до такозваног тровање водом или хипонатремије. До тога долази када у организму има превише воде и бубрези не могу да апсорбују толику количину. Хипонатремију ћете препознати по мучнини, повраћању и главобољи. У најгором случајевима може довести и до коме.

Савјет плус: Сви знамо колико је пријатно попити чашу хладне воде након топлог оброка. Али, хладна вода чини масну храну коју конзумирате тврдом, што успорава варење хране у желуцу. Овај талог почиње реакцију са желудачном киселином, распада се и апсорбује у цријевима брже него чврста храна. То затрпава цријева и брзо доводи до повећања тежине, као и других озбиљних обољења, чак и рака. Ако не можете без воде, послије оброка је најбоље попити чашу топле воде.