latinica  ћирилица
31/07/2014 |  16:40 | Аутор: СРНА

Влада није донијела одлуку о именовању Бека за директора "Железница"

Потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да Влада на данашњој сједници није донијела одлуку да бизнисмен Милан Беко буде именован за директора "Железница", нити је о питању његовог евентуалног именовања уопште расправљано.

"Као председник Кадровске комисије нисам добила никакав предлог ни за Бека ни за било којег другог човека који треба да води "Железнице" или неко друго јавно предузеће", рекла је Михајловић.

Она је је новинарима потврдила да је током данашње сједнице усвојено све оно што је по питању државних предузећа договорено на свечаној сједници Владе у Нишу, 28. јула, али ништа мимо тога.

Премијер Србије Александар Вучић најавио је тада да ће бити разрјешени директори "Железница Србије", Аеродрома "Никола Тесла", ДИПОС-а, Директората цивилног ваздухопловства Србије, Државне лутрије Србије, "Дунав осигурања" и Агенције за безбједност саобраћаја.

Он је рекао да је овим разрјешењима тек почео процес промјена у јавним предузећима, а да ће до септембра бити промијењено 70 одсто директора у јавним предузећима Србије.