latinica  ћирилица
14/08/2014 |  18:39 | Аутор: Агенције

УЕФА: Нојер, Роналдо и Робен у трци за играча сезоне

Нападач Реала Кристијано Роналдо, голман Бајерна Мануел Нојер и везни играч Бавараца Арјен Робен кандидати су за награду за најбољег фудбалера у сезони 2013/2014 које додјељује Европска фудбалска уније. УЕФА је, наиме, данас објавила скраћени списак.

На ширем списку од 10 кандидата уз Нојера, Роналда и Робена, били су и Томас Милер (Бајерн), Филип Лам (Бајерн), Луис Суарез (Барселона), Анхел Ди Марија (Реал Мадрид), Дијего Коста (Челси), Лионел Меси (Барселона) и Џејмс Родригез (Реал Мадрид).

Голман Нојер са Бајерном је стигао до полуфинала ЛШ, гдје га је зауставио управо Реал, али је дошао до титуле првака у Бундес лиги.

Уз то, Нојер је освојио Куп Њемачке, Свјетско клупско првенство и Супер куп Европе.

Врхунац сезоне за Нојера је недавна титула првака свијета са Њемачком. Поред тога, Нојер је проглашен и за најбољег чувара мреже на том такмичењу.

Роналдо је прошле сезоне био најбољи фудбалер Реала и са краљевским клубом освојио је Лигу шампиона, 10. трофеј у клупској историји, а у елитном такмичењу био је најбољи стријелац са новим рекордом од 16 погодака. Уједно, освојио је и Куп краља.

Најзад, Робен је прошле сезоне, као и Нојер, освојио поменуте трофеје са Бајерном, а на Мундијалу је у дресу Холандије освојио треће мјесто.

Ово је четврти пут да УЕФА додјељује награду. Претходни освајачи били су Лионел Меси, Андрес Инијеста и Франк Рибери.

Церемонија додјеле награде одржаће се 28. августа у Монте Карлу.