latinica  ћирилица
14/08/2014 |  22:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Шпановић позвана у тим Европе

Српска рекордерка у скоку у даљ Ивана Шпановић рекла је да је изузетно поносна што је добила позив Европске атлетске федерације да представља тим Европе на Купу континената средином септембра.

Шпановићевој је данас на стадиону Лецигрунд у Цириху уручена сребрна медаља, коју је у сриједу увече освојила резултатом 6,81 метара, а након церемоније истакла је да је поносна и пресрећна и да је осећај на постољу "једноставно незамјенљив".
 "Заиста сам пресрећна, јер када се попнете на било које од тих мјеста на постољу једноставно заборавите на све тешкоће и препреке које су стајале на самом путу до успјеха. Немам времена за славље, јер сезона још није готова и враћам се кући да наставимо са тренингом. Пресрећна сам и због медаље, али изузетно поносна што сам добила позив од Европске атлетске федерације да представљам тим Европе на Купу континената средином септембра у Маракешу. Желим пуно среће свим српским атлетичарима у наставку такмичења", рекла је Шпановићева, а преноси прес служба српске рекордерке.
 Иако је првобитно било најављено да ће најбољих европским скакачицама у даљ медаље уручити двострука олимпијска шампионка и европска рекордерка у тој дисциплини, Хајке Дрекслер, та част је припала генералном секретару Међународне атлетске федерације, Есару Габријелу.