latinica  ћирилица
22/08/2014 |  08:44 | Аутор: СРНА

Данас облачно, повремено са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити умјерено до претежно облачно вријеме повремено са кишом, локалним пљускови, понегдје праћено грмљавином.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Јутарња температура износиће од 12 до 19, а највиша дневна од 21 на сјеверозападу до 30 на југу, саопштено је Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Током јутра је промјенљиво облачно вријеме, око ријека и по котлинама има магле и ниске облачности, а на истоку и југоистоку је облачно, понегдје са кишом.

Током дана биће промјенљиво облачно уз сунчане интервале, али и повремену слабу кишу, углавном на западу, централним предјелима и на истоку, док ће на југу и сјеверу бити више сунчаних интервала, а понегдје је могућа слаба киша.

Поподне уз додатни развој облака понегдје на западу и истоку биће и пљускова са грмљавином. Падавине током ноћи накратко ће престати.

Вјетар ће бити слаб сјевероисточни, поподне у Херцеговини југоисточни.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Чемерно 11, Хан Пијесак 13, Соколац и Гацко 14, Фоча и Мркоњић Град 16, Бањалука, Нови Град и Градишка 17, Приједор, Требиње, Добој, Вишеград, Зворник и Билећа 18 и Бијељина 19 степени Целзијусових. /крај