latinica  ћирилица
26/08/2014 |  13:25 | Аутор: Агенције

Можете се "нацугати", али и још много тога

Иако при помисли на вотку помислимо на хрпу пијаних Руса или барем млађе дане кад смо уживали у овом напитку у комбинацији са соком од наранче, могућности кориштења вотке су пуно, пуно шире...

1.Очистите прозоре и инсталације

Вријеме је да се поздравите с хемикалијама. Заборавите на мрље од сапуна и воде, тако што ћете крпу натопити вотком и прећи по инсталацијама за екстра сјај. А вотку можете пошприцати и по прозорима како би постигли сјај без иједне црте.

2. Дезодоранс за стопала

Натопите вотком своје табане за дубинско чишћење. Можете чак и пошприцати разријеђену вотку директно у ципеле, па имате једноставан, природни освјеживач.

 

3. Уклоните остатке наљепница

Кад покушавате уклонити наљепницу често остану комадићи којих се никако не можете ријешити. Мало их истрљајте и исперите како би изгладили површину.

4. Убија коров

Тражите начин како се без пестицида ријешити корова? Помијешајте вотку с водом и пар капи детерџента за суђе у бочици с пумпицом и пошприцајте директно на мету.

5. За сјајнију косу

И вашој коси би добро дошло пиће! Вотка може распетљати косу и учинити коврче посебно сјајнима и здравима, захваљујући ниској Пх вриједности. Додајте 30 милилитара "жестице" шампону како бисте се ријешили масноће са сваким новим прањем.

6. Излијечите се од отровног бршљана

Ако добијете гадан осип, треба ће вам хитна помоћ. Вотку налијте директно на озлијеђену кожу и алкохол ће одмах испрати хемикалије које узрокују свраб.

7. Ублажава зубобољу

Ако вас мучи зуб, но не можете се никако хитно залетити до зубара, пробајте испирати уста с вотком, природним антисептиком. Не само да ће убити бактерије, него ће и умртвити болно подручје.

8. Освјежите гардеробу

Освјежите мирис својег рубља тако што ћете сумњиво смрдљиву одјећу која се осјети по плијесни пошприцати с неразријеђеном вотком, а затим је оставити да се добро осуши.

9. Нека вам цвијеће траје дуље

Ваш ће букет живнути ако у воду у вази капнете пар капи вотке и жличицу шећера.

10. Чишћење накита

Ако ваш накит дјелује 'похабано', пробајте га натопити у вотки на пет минута, након чега га само исперите. Исто вриједи и за дијаманте и драго камење.

11. Уклоните плијесан

Зауставите плијесан која расте између ваших плочица у купаоници тако што ћете је пошприцати с вотком. Нека се натапа 15 минута, а затим је темељито изрибајте са старом четкицом за зубе и исперите.

12. Ублажите опекотине од медузе

Иако су медузе познате по томе што вас опеку тако јако да "видите звијезде," нису ни до кољена умирујућем дјеловању вотке. С њом дезинфицирајте рану, а затим ће проћи и бол.