latinica  ћирилица
31/08/2014 |  08:49 | Аутор: РТРС

Редовно одвијање саобраћаја

У већем дијелу Републике Српске јутрос се саобраћај одвија редовно, а у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има јутарње магле, која је израженија на подручју Мркоњић Града и Приједора.

На дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз.

Ауто-мото савез Републике Српске подсјећа све возаче да ће од сутра, због почетка нове школске године у Републици Српској, на саобраћајницама бити повећано присуство дјеце школског узраста, због чега треба да прилагоде брзину у зонама основних и средњих школа.

На дионици Бакрачуша - Невесиње због санације пута саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, а могуће су и обуставе у трајању од 10 до 15 минута. Радови се изводе радним даном и суботом у периоду од 7.00 до 17.00 часова.

На снази је и даље забрана саобраћаја за сва возила на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина, а аутомобили могу користити регионални макадамски правац Добро Поље - Јажићи - Јелашица - Миљевина, док остала возила користе магистрални пут преко Рогатице и Горажда.

Од 7.00 до 15.00 часова због деминирања терена активне су повремене получасовне обуставе саобраћаја на магистралном путу Брод - Оџак у насељу Лијешће, локалитет Шикаре.

На дијелу магистралног пута Цапарде - Каракај успорен је саобраћај због извођења радова на реконструкцији, а једном траком саобраћа се на магистралним путевима Клашнице - Прњавор у Чардачанима, Шепак - Хан Поглед, те на регионалним правцима Коњевић Поље - Факовићи - Скелани, Братунац -Факовићи, Тишча - Цапарде и Љубовијски мост - Дрињача.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка, данас су од 7.00 до 13.00 часова активне повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја.

У току је извођење радова, у оквиру пројекта система водоснабдијевања на путу Бањалука - Јајце, дионица Карановац - Црна Ријека и регионалном путу Карановац - Митровићи због чега је сваким даном, осим недјеље, измијењен режим одвијања саобраћаја у времену од 7.00 до 19.00 часова.

На дионици Јајце - Црна Ријека, у мјесту Лучина, због клизишта саобраћај се одвија наизмјеничним пропуштањем возила.

Ових дана посебно дуга задржавања евидентирана су на граничном прелазу Дољани, тако да се свима који намјеравају љетовати у дубровачкој регији препоручује кориштење граничних прелаза Чепикуће и Иваница.

Онима који путују ка Макарској и сјеверније, препоручују се гранични прелазе Звирићи, Бијача, Црвени Грм и Ораховље, гдје су задржавања знатно краћа.

Тренутно задржавања на осталим граничним прелазима нису дужа од 30 минута.