latinica  ћирилица
31/08/2014 |  08:52 | Аутор: РТРС

Данас сунчано, крајем дана киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати сунчано вријеме уз умјерену облачност, док се крајем дана очекује киша мјестимично, а понегдје и пљускови.
Кружни ток - Фото: РТРС
Кружни токФото: РТРС

 

Највиша дневна температура од 25 до 30, на сјевероистоку и југу степен два виша, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Јутро ведро до умјерено облачно, а око ријека и у котлинама магла или ниска облачност углавном на сјеверу Крајине и на истоку уз ријеку Дрину.

Током дана сунчано уз малу, а у централном појасу и на југозападу Крајине умјерену облачност, са пријатном и даље љетњом температуром.

Поподне локални развој облака може условити по који грмљавински процес у планинама на истоку уз ријеку Дрину и високој Херцеговини.

Крајем дана повећање облачности на западу и сјеверу, а у ноћи на понедјељак на крајњем сјеверозападу Крајине и у Семберији мјестимична киша, а могућ је и по који пљусак.

Вјетар слаб и промјенљив, поподне до умјерен југозападни на западу, а на истоку југоисточни.

Температура у 8.00 часова: Бјелашница 10, Фоча и Ливно 12, Хан Пијесак 13, Нови Град и Бихаћ 13, Приједор и Мркоњић Град 14, Добој и Тузла 15, Бањалука, Сарајево, Зеница и Билећа 16, Бијељина и Вишеград 17, Требиње и Мостар 20 и Неум 22 степена Целзијусова.