latinica  ћирилица
31/08/2014 |  11:21 | Аутор: Б92

Звезда без права наступа у Суперлиги?

Рукометни клуб Црвена звезда могао би да остане без мјеста у Суперлиги, пошто није поднио документацију до рока за регистрацију.

Рок свим клубовима истекао је у суботу, а поред Звезде, ни Железничар није комплетирао документацију за такмичење у елити, односно није доставио сагласнот играча везан за дуговања.

Коначна одлука о учешћу та два клуба биће донијета почетком сљедеће недеље, али је мала шанса да ће ове године бити попуста.

"Нишлије имају обавезе према играчима Витасу и Вучићевићу и тренеру Павловићу, али су нам послали да ће до 10. септембра све да исплате. Ради се о износу мањем од милион динара", рекао је Драган Јаћовић, предсједник Заједнице клубова Суперлиге, "Звезда ништа није доставила. Нису се договорили са играчима. За сада је тако. Остали смо без јаснод одговора да бисмо ми као Заједница то могли да ријешимо".

Јаћовић је истакао да је тешко рећи у овом тренутку каква је судбина Црвене звезде.

"Нисмо добили адекватан одговор, ни обавјештење када ће да исплате све. Дуговања постоје, она су евидентна, неко из Звезде треба да их ријеши, ми као Заједница смо учинили све да помогнемо колико можемо. Почетком сљедеће недјеље биће дефинитивни став. Овако како сада стоје ствари, врло је дискутабилно", нагласио је Јаћовић.

Прошле сезоне,"црвено-бијели" су добили лиценцу за такмичење зато што је Спортско друштво Црвена звезда дало гаранције, али по ријечима Јаћовића, овога пута није такав случај, колико он зна.