latinica  ћирилица
31/08/2014 |  12:29 | Аутор: СРНА

Затворен девети бланик куп "Приједор 2014"

Свечаним проглашењем побједника на приједорском аеродрому "Урије" синоћ је завршен Девети бланик куп "Приједор 2014", који је окупио 30 једриличара из Србије, Хрватске, Словеније, Македоније, Пољске и БиХ.
Учесници Деветог бланик купа "Приједор 2014". - Фото: СРНА
Учесници Деветог бланик купа "Приједор 2014".Фото: СРНА

У укупном пласману, као и у првенству БиХ, прво и треће мјесто заузеле су екипе из Бихаћа, а друго из Приједора, док су у првенству Републике Српске прва три мјеста освојиле екипе Приједор 2, Приједор 1 и "Небеске видре".

У појединачној конкуренцији првенства БиХ прво мјесто освојио је Ибрахим Топић из Аеро клуба /АК/ "Бихаћ", друго Ахмед Булбул из АК "Сарајево", а треће Рајко Котур из АК "Приједор".

У појединачној конкуренцији првенства Републике Српске прво и друго мјесто припало је Рајку Котуру односно Љубиши Араманди из клуба домаћина, а треће Мирку Милаковићу из АК "Бањалука".

Циљ такмичења је једрилиcom "бланик Л23" слетјети што ближе замишљеној линији, а свако заустављање прије или послије те линије носи казнене поене. Побједник је онај пилот који добије најмање казнених бодова, а идеално је да постигне нулу.

Министарства управе и локалне самоуправе и породице, омладине и спорта Републике Српске овогодишњи куп финансирала су са по 3.000 КМ, град Приједор са 2.000 КМ, а у финансирању су учествовали бројни спонзори и донатори.