latinica  ћирилица
31/08/2014 |  14:57 | Аутор: РТРС

Метеоаларм упозорио на могућност невремена

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује облачно вријеме са кишом, пљусковима, грмљавином и осјетним падом температуре, а метеоаларм је упозорио на могућност јаког невремена.
Невријеме у Бањалуци - Фото: РТРС
Невријеме у БањалуциФото: РТРС

Метеоаларм је издао наранџасто упозорење за већи дио БиХ због могућих обилних падавина, праћених јаким ударима вјетра, грмљавином, понегдје и градом.

Очекивана количина падавина у већем дијелу БиХ од 40 до 60 милиметара, на југу, западу и сјеверозападу од 50 до 80 милиметара, док ће удари вјетра достизати 40 километара на час.

Јутарње температуре од 10 до 15, на сјеверу и југу до 18, а највиша дневна од 17 на сјеверозападу до 24 на сјевероистоку и истоку, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Рано ујутро јаче наоблачење захватиће западне, југозападне и сјеверозападне крајеве, уз кишу и пљускове са грмљавином, док се обилније падавине очекују на крајњем западу.

Током дана ће наоблачити и у осталим крајевима, уз кишу, пљускове и грмљавину, које ће бити интензивније на југозападу.

Падавине ће се поподне и према крају дана премјештати према централним предјелима и истоку, гдје ће јачати и мјестимично бити обилније, док се у јужним подручјима очекују израженији грмљавински процеси са интензивнијим пљусковима.

Током ноћи киша ће слабити, понегдје и престати, а чешћа ће на истоку уз пљускове.

Вјетар умјерен до јак на сјеверу сјеверни и сјеверозападни, а у осталим подручјима југоисточни. При грмљавинским процесима може бити и олујни.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас преовлађује сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност, а до краја дана могући су краткотрајни пљускови.

Температура у 14.00 часова: Бјелашница 14, Хан Пијесак 23, Бихаћ 24, Сарајево и Нови Град 25, Бањалука, Добој, Приједор, Фоча, Зеница, Тузла и Ливно 26, Бијељина и Вишеград 27, Требиње, Билећа и Неум 28, Мостар 30 степени Целзијусових.