latinica  ћирилица
31/08/2014 |  20:19 | Аутор: РТС

Ђорђевић: Желимо да нас поштују

Александар Ђорђевић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, послије пораза од Француза, није имао много тога да замјери играчима, али јесте судијама.
Кошарка - Фото: илустрација
КошаркаФото: илустрација

"Оба тима су свим срцем хтјела побједу. Свака лоша одлука је била против нас, наравно ја сам им честитао на побједи. Ми на крају нисмо могли да пронађемо одговор на њихове шутеве за три поена. Имамо ватру у срцу, али желимо да нас поштују на паркету, играмо најпоштенију кошарку", рекао је Ђорђевић послије утакмице, а пренио РТС.

Ђорђевић је, наравно, истакао два детаља из посљедњих секунди утакмице.

"Не знам да ли је био фаул у посљедњем нападу Француске, али сам сигуран да је био фаул на Богдановићу. Он је наш играч за завршнице. То му је посао. Сви му вјерујемо у тим тренуцима. Честитам играчима, били су спремни да побиједе Французе. Морам још једном да погледам снимак, али мислим да сам у праву", рекао је Ђорђевић.

Он је истакао да је неиграње капитена Ненада Крстића "тактичка одлука".

"Није нам био ни потребан због Радуљице. Ми не зависимо од једног или два играча. Играмо јаку одбрану и на то сам поносан. Промашили смо неке отворене шутеве. Вјероватно ћемо то погађати у наредним утакмицама", закључио је Ђорђевић.