latinica  ћирилица
01/09/2014 |  08:31 | Аутор: СРНА

Вучић: Србија не намјерава увести санкције Русији

Премијер Србије Александар Вучић изјавио ја да је Београд показао Русији да је њен истински и највећи пријатељ у Европи и нагласио да Србија није и не намјерава увести санкције тој земљи.

Вучић је рекао да је позиција Србије по том питању веома јасна и додао да су пред Србијом и Русијом важни заједнички пројекти које ће развијати заједно.

"Србија је потписала споразум о изградњи `Јужног тока` и тачка. Наша позиција о томе је апсолутно јасна. Разговарамо о томе са нашим европским и руским партнерима. То је веома важан енергетски пројекат за Србију и Србија не мења своје мишљење зависно од тога каква је политичка ситуација у овом тренутку у свету", рекао је Вучић за Телевизију "Русија 24".

Он је поновио да је задатак српске Владе да ради за добробит земље, народа и за добробит енергетске безбједности Србије.

Говорећи о ситуацији у Украјини, Вучић је истакао да је излаз из ње само један и да мирно рјешење нема altернативу.

"Онај ко мисли друкчије веома греши. Постизање трајног мира подразумева тражење кратког пута за решење свих проблема. Нико не треба да гине и браћа Словени не треба да проливају крв", закључио је српски премијер.