latinica  ћирилица
01/09/2014 |  13:54 | Аутор: РТРС

Клуб "Никола Тесла" из Линца донирао школски прибор

Вишечлане породице из Републике Српске растерећено су дочекали први дан нове школске године. Да ублаже све веће издатке, помогли су им чланови Српског културног клуба "Никола Тесла" из Линца.

Почетак школске године школарцима из вишечланих породица олакшало је братско удружење из Линца. Прикупили су и допремили торбе и школски прибор, који престављају немали издатак у породицама са два и више ђака.

 Тешко је било одабрати породице којима је помоћ најпотребнија, јер таквих је , на жалост, сваким даном све више. Ова акција је показала да породице са четворо и више дјеце нису заборављене и да не треба губити наду у хуманост.

Ипак, није било лако одлучити којим породима треба додијелити помоћ јер је преко 70 одсто породица из овог удружења незапослено, тако да је од преко 500 породица изабрано 65 породица у којима се школује троје, четворо и више дјеце.

Мајске и августовске поплаве су показале и добру људску страну, а то је да хуманост нема граница , да ипак постоје они који несебично помажу и који се воде мотом да њихово мало, некоме значи много.