latinica  ћирилица
01/09/2014 |  14:12 | Аутор: РТРС

Гацко: Прво вјенчање на обали језера Клиње

Стојан Шкиљевић из Гацка и Јелена Пропадовић из Руме први су који су се одличила да судбоносно „да“ кажу на обалама језера Клиње. Идеја је, кажу младенци, потекла од Стојанових родитеља, коју су они са одушевљењем прихватили. Жељели су да вјенчање буде необично и романтично и у томе су свакако успјели.

 

У жељи да избегну стереотипе и посебан дан у животу учине незаборавним, Стојан Шкиљевић из Гацка и Јелена Пропадовић из Руме одлучили су да се на вјечну љубав закуну на обалама језера Клиње.

И временске прилике и романтични пејзаж језера ушушканог међу брда, све је допринијело да прво вјенчање на отвореном у Гацку буде најближе што се реалност може примаћи бајци.

Идеја је потекла од Стојанових родитеља, Драгише и Зорице, а младенци су били одушевљени. Кажу да је природа дивна и да представља прави амбијент за венчање какво су замишљали: романтично и необично.

Иначе, венчање се десило на мјесту које су предходних мјесеци више десетина људи из Гацка добровољним радом уређивало, да би данас добили једну природну оазу за предах током путовања.

Нешто што је почело као скромна идеја да се од шибља искрчи део обале како би рибари могли лакше да приђу језеру, а путници да предахну током пута ка својим одредиштима, данас је попримило обрисе правог одморишта и излетишта са разгледнице.

Апелују на све да се чува и унапређује оно што је сређено и већ кују планове за наставак радова на уређењу два бисера која Гацко има – језера Клиње и Десивоје.