latinica  ћирилица
01/09/2014 |  14:15 | Аутор: Анадолија

Амбасадор Француске напустио БиХ бициклом

Након четири године проведене у БиХ, амбасадор Републике Француске Ролан Жил јутрос је кренуо бициклом из Сарајева пут Француске.

У врту француске резиденције у Сарајеву, уприличено је дружење поводом одласка амбасадора Француске из БиХ.

У пратњи супруге и блиских пријатеља, као и бројних бицклиста из цијеле БиХ, амбасадор је кренуо на петнаестодневни пут ка Француској, на бициклу.

Бројни пријатељи амбасадора поздравили су се са њим и његовим сарадницима те пожељели срећан пут. Међу њима је био и Ивица Шарић министар културе и спорта Кантона Сарајево и други.

Амбасадор Ролан БиХ напушта у пратњи супруге Клаудије Каркерони, а нагласио је како се, иначе, бициклизмом баве у слободно вријеме.

"Нама је задовољство што ћемо возити за Француску бициклом. Ово су наши пријатељи бициклисти из цијеле земље, затим сарадници из амбасаде који ће нас пратити један дио пута", казао је он те додао како БиХ обилује природним љепотама и пејзажима које ће имати прилику видјети на путу према Француској.

"Прва етапа данас се завршава на Буни и то је 130 километара и отпрлике ћемо толико возити сваког дана", нагласио је амбасадор Француске.

Амбасадорова супруга је, како је нагласила, јуче освојила сребрену медаљу свјетског шампионата у бициклизму за Босну и Херцеговину.

"Наша жеља је да остану вјечно повезани са Сарајевом, да сви заједно учествујемо у једној утрци пријатељства", казао је предсједник Бициклистичког савеза БиХ Златко Бербић.

Планирана бициклистичка рута иде према југу БиХ, затим до границе са Хрватском те ће, како је амбасадор нагласио, преко Италије ући у Француску. Амбасадор је изразио посебно задовољство бројем пријатеља који су дошли да га испрате те уз поздраве поручио како ће се опет вратити у БиХ.