latinica  ћирилица
01/09/2014 |  14:15 | Аутор: РТРС

Бањалучанима уприличена бесплатна вожња дајаком

Дајак клуб Бања Лука и ове године је организовао бесплатне промотивне вожње дајак чамцима за све посјетиоце, а циљ ове манифестације је популаризација дајак чамаца као симбола и чувара традиције града Бања Лука.

Предсједник Дајак клуба Бања Лука Андреј Замоло, истакао је да је задовољан одзивом људи с обзиром на временске услове овога љета.

“Циљ нам је да пружимо Бањалучанима, али страним туристима да окусе чари Врбаса. Каква је сезона лоша због временских неприлика и водостаја ријеке Врбас мислили смо да ће бити доста мањи одзив“, рекао је Замоло.

Бањалучанин Стевица Гроздић први пут се провозао дајак чамцима заједно са својим трогодишњим сином и супругом.

“Иако толико година живим у Бањој Луци ово ми је први пут да се возим дајак чамцима. Осјећај је невјероватан и заиста смо уживали у вожњи“, изјавио је Гроздић.

Један од чланова Дајак клуба Бања Лука Небојша Ружичић, више од десет година вози дајак чамац и за њега овај спорт представља добру рекреацију.

“Када је сезона трудим се да сваки дан будем на Врбасу и по неколико сати да проведем на води. Међутим, доста тога зависи од водостаја ријеке и временских услова“, казао је Ружичић.