latinica  ћирилица
01/09/2014 |  14:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Скијашка легенда Херман Мајер психолог фудбалера Аустрије

Аустријска скијашка легенда Херман Мајер ангажован је као психолог аустријске фудбалске репрезентације у квалификацијама за шампионат Европе 2016.

Аустријанци су се одлучили на овај потез због огромног угледа који Мајер има међу Асутријанцима, прије свега због своје непоколебљиве воље којом је у каријери успијевао да савлада и наизглед несавладиве препреке.

Мајер је на врхунцу каријере 2001. године доживио тежак саобраћајни удес у којем је једва избјегао ампутацију ноге, да би се потом вратио на стазу и блистао као и прије несреће, освојивши 2004. велики и мали кристални глобус.
Мајер, двоструки олимпијски шампион, који је прије пет година у 41. години завршио каријеру рекао је да жели да "пренесе лична искуства о начину постизања цикљева".
Мајер је у каријери, осим два олимпијска злата, освојио и пет титула свјетског првака, а забиљежио је 54 побједе у Свјетскопм купу - од 1996. до 2009. године.
Аустрија није успјела да се квалифкује на велико такмичење још од 1996. године, али је 2008. учествовала на првенству Европе јер је заједно са Швајцарском била домаћин.