latinica  ћирилица
01/09/2014 |  16:09 | Аутор: СРНА

"Бема" ће добити помоћ за нова радна мјеста

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће институције Српске финансијски помоћи Фабрику обуће "Бема" да би до краја године било запослено још 500 радника.

"Власти Републике Српске раде у континуитету са пословном заједницом на подршци реалном сектору. Сигурно је да су за овакву врсту производње тренутно најбољи услови у Српској", рекао је Додик, на обиљежавању 10 година рада "Беме".

Он је оцијенио да је успјех "Беме" велики, јер огроман напор улажу радници и руководство. "Ова фабрика доказ је да је и у тешким условима могуће бити успјешан", нагласио је Додик.

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је "Бема" успјешан привредни субјекат и да је Влада задовољна што сарађује са оваквим предузећем.

"Овај привредни субјекат измирује све обавезе, а близу смо договора о подстицају за запошљавање нових радника. Сарадња са овом фабриком један је од приоритета Владе Српске", нагласила је Цвијановићева.

Предсједник и премијерка Српске, Милорад Додик и Жељка Цвијановић, данас су, прије обиљежавања десетогодишњице рада овог предузећа, неких сат времена провели разговарајући са радницима овог предузећа.

Директор "Беме" Маринко Умичевић рекао је да у овој фабрици тренутно ради 1. 350 радника.

"И у ово тешко вријеме измирујемо све обавезе. Жеља ми је да повећам плате нашим радницима, али нас у томе спречава царинска и монетарна политика која је у надлежности БиХ", истиче Умичевић.

Он вјерује да ће ова фабрика успјешно функционисати и у наредном периоду.