latinica  ћирилица
01/09/2014 |  17:39 | Аутор: Спортска централа

Партизану забрањена регистрација играча

Кошаркашки клуб Партизан добио је забрану регистрације нових играча, због спора у вези неисплаћивања дуговања Јаки Клобучару и пресуде БАТ.

ФИБА је због пресуде арбитраже БАТ наредила Партизану да исплати преко 130.000 евра заосталих дуговања Клобучару, уз припадајуће камате од 7. децембра прошле године.

Пресуду је БАТ донио још средином јуна, али је она на званичном сајту објављена тек касније. Прије десетак дана тим поводом се огласио и директор Партизана Млађан Шилобад, који је тада рекао да је бројка наведена у пресуди БАТ "надувана" и да Партизан не дугује "ни пола те суме".

Крајем прошле недеље огласио се и тренер црно-бијелих Душко Вујошевић, који је оптужио менаџера Ацу Рашковића да је "довео клуб у деликатну ситуацију".

"Морамо да рјешавамо случај Клобучара, који је са својим менаџером Ацом Рашковићем довео клуб у деликатну ситуацију. Клуб је блокиран и не можемо ништа да радимо", рекао је Вујошевић.

Подсјетимо, Клобучар је по слову уговора имао право да тражи исплату од Партизана од чак 200.000 евра, али је одлучио да затражи исплату од "само" 120.000 евра. Поред тога, Партизан није платио трошкове арбитраже пред БАТ од 5.000 евра, већ је свој дио у истом износу, као и дио који је требало да уплате црно-бијели, уплатио Клобучар.

Партизан се није огласио по питању ове тужбе и поред два позива БАТ да то учини. Стога трибуналу није преостало ништа друго већ да закључи процес, оставивши могућност странама у спору да пошаљу своје захтјеве за покривање трошкова процеса. Клобучар је то и учинио 16. маја, док је Партизан по први пут одговорио тек 21. маја, уз жалбу на висину трошкова процеса и потврдивши да је Клобучар у праву што тражи исплату заосталих дуговања.

Клобучар је у љето 2010. године стигао у Партизан са којим је потписао трогодишњи уговор, али је на инсистирање тадашњег тренера Владе Јовановића он раскинут у марту 2011. године "због вишка странаца у екипи".