latinica  ћирилица
02/09/2014 |  11:40 | Аутор: vecernjenovosti

Ђурић најавио оставку у децембру

Предсједник Партизана Драган Ђурић рекао је за "Новости" да сигурно напушта клуб у децембру , истакавши да играчи нису штрајковали.
Драган Ђурић - Фото: B92
Драган ЂурићФото: B92

"Ми смо у посљедње вријеме свједоци и жртве великих медијских притисака. Ево сада, када је све иза нас, могу да кажем да играчи нису штрајковали. Једноставно, тог дана су се спремили за тренинг, а разговор је потрајао необично дуго. Дакле, штрајка није било, а оно што се не зна у јавности јесте да смо водили крајње људски и коректан дијалог. Веома добро смо се разумјели", каже Ђурић.

Предсједник црно-бијелих рекао је да је у клубу стање било мирно и под контролом и прије уласка у Лигу Европе, али признаје да се сада "лакше дише".

"Мира је било и раније, али сада свакако лакше дишемо. Још једном смо потврдили да је Партизан достојан представник српског фудбала. Цијелу јесен провешћемо у Европи против три изузетно атрактивна противника. То је довољно и за мир у кући, али и прилика да играчи и навијачи уживају у квалитетном фудбалу, пуним трибинама и да имамо шансу да можда покажемо још нешто више од овога. Имамо добар тим, доброг тренера, публику која је и буквално баш 12. играч", наставља Ђурић причу за Новости.

И поред четири побједе на старту Јелен Суперлиге, али и чињенице да екипа и даље не зна за пораз, навијачи тима са ЈНА и даље желе да комплетна Управа поднесе оставку.

"Навијаче, у неку руку, разумијем. Када нам не иде добро на терену, сви су криви. Не пада ми на памет да их критикујем. Они су дио наше породице, чак веома важан члан. Мисли ли ико да је мени, некоме из управе, некоме од људи на терену било свеједно када смо од Лудогореца или Нефчија већ послије 20 минута на свом терену, у рођеној кући, губили са 2:0. Била је то сасвим логична реакција навијача и ја их подржавам", додаје Ђурић.

Драган Ђурић је нагласио да сигурно напушта фотељу у посљедњем мјесецу 2014. године, и најавио

"То ће се догодити у року који је предвиђен статутом нашег клуба (мандат истиче у децембру). Исувише је Партизан велики и озбиљан клуб да би се неко преко ноћи играо његовим именом и угледом. Нама који га тренутно водимо је сада најважнија нека унутрашња реорганизација. Желимо да рационализујемо буџет, да уведемо неке реформе унутар клуба како би он још боље функционисао. То ће се догодити најкасније у наредних десет дана", најављује Ђурић.

"Играмо добро, тим је у све бољој форми. Партизан је изнад свих нас и када навијачи препознају све ово што причам и трибине ће, гарантујем, бити све пуније. Шта ћете бољу прилику од ове која нам се пружа 18. септембра, 23. октобра и 11. децембра када нам у госте долазе Тотенхем, Бешикташ, па Астерас", закључио је Ђурић причу за Новости.