latinica  ћирилица
02/09/2014 |  11:43 | Аутор: Б92

Ђоковић поносан на Троицког

Први тенисер свијета Новак Ђоковић рекао је да је поносан на друга из репрезентације Виктора Троицког, истакавши да му је јако драго због његовог тријумфа.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

"Пратио сам његов случај врло помно. Честитам му на побједи. Управо је освојио челенџер у који је дошао из квалификација и побиједио је у осам-девет мечева до сада. Знате, сада је 250. на свијету, нема бодова, ништа, почиње од нуле. Није лако, није лако када је неко био устаљен међу првих 20-30 на свијету, а који је био и 11. или 12", јасан је био Новак.

Виктор Троицки освојио је Челенџер у италијанском Кому и тако освојио први турнир послије повратка са једногодишње суспензије због кршења антидопинг правила.

"Он ми је врло драг пријатељ. Не желим да поново причам о свему што се десило, али поносан сам на њега што се вратио и поново побјеђује", рекао је Ђоковић.

Новак је успјешно препродио још једну препреку на посљедњем Грен слему сезоне, пошто је у три сета савладао Филипа Колшајбера, па га у борби за полуфинале очекује дуел са Ендијем Маријем.