latinica  ћирилица
02/09/2014 |  12:20 | Аутор: sportske.net

Аларм на "Сантијаго Бернабеу": Анћелоти окреће нови лист

Препознатљиво смирен и сталожен, Карло Анћелоти је показао карактер након пораза од Реал Сосиједада, одлучан је да неке ствари промијени.

Ко ће бити жртвено јагње?

Уложио је први човјек краљевског клуба много новца у изградњу империје, која је на кољена пала пред "просјечним" ривалом из Примере. Очито је, новци не играју на терену, а више од самог резултата забрињава начин на који су се играчи понијели на терену.

Карло Анћелоти је незадовољан приступом играча, већ након меча је поручио да прихвата кривицу на себе, те да ће нешто озбиљно морати да промијени.

Навијачи су искористили прилику да се насладе над продајом Алонса и Ди Марије, "маркетиншки неисплативих" играча, чији је утицај на игру ипак био немјерљив у минулом периоду. Са Модрићем – Алонсом – Ди Маријом, Анћелоти је освојио Лигу шампиона, сада креће од нуле када је у питању креирање носећег стуба своје екипе.

И Кристијано Роналдо је јуче прокоментарисао да би неке ствари урадио другачије, и када су трансфери и избор екипе у питању, сада је Анћелоти на потезу.

Прије свега, поставља се питање, гдје се уклапају Крос и Хамес? Да ли је Крос централни везни играч, да ли Хамес може да игра лажну "деветку"?

Нијемац је у Бајерну минуле сезоне играо као плејмејкер у центру, Тони се најбоље сналази у "рупи" иза нападача, његовом профилу се не уклапа придјев "дефанзивни" везни. Гурањем Кроса у нападачку линију, Хамес остаје неискоришћен у посљедњој трећини терена, пред Анћелотијем је тежак избор.

Не смије се заборавити да Италијан на располагању има Иљарамендија, Кедиру, Иска, а послиједњепоменути је звучно име за кога у овом тренутку нема мјеста у тиму.

Улагање у довођење скупоцјених фудбалера могло би да кошта Реал Мадрид, Хамеса и Кроса није пожељно држати ни на клупи...

Видјећемо шта ће урадити Анћелоти, постоје позиви да крене од гола, на тој позицији је такође Перез купио сјајно рјешење, дефинитивно у бољој форми него што је Касиљас, кога репутација и углед и даље, чини се, чувају међу стативама.