latinica  ћирилица
23/09/2014 |  11:31 | Аутор: Агенције

Мареј се покајао због "твита" о Шкотској

Шкотски тенисер Енди Мареј изјавио је да му је жао због начина на који је подржао независност своје земље, али додао је и да му није жао што је дао своје мишљење.
 - Фото: Getty Images
Фото: Getty Images

На дан референдума о независности Шкотске Мареј се огласио на Твитеру, а реакције на тој друштвеној мрежи биле су бурне, неке и пуне мржње.

"Био је то веома емотиван дан за све Шкоте и за цијелу Велику Британију. Не жалим што сам дао своје мишљење, само због начина на који сам то учинио – како сам склопио реченицу, ријечи које сам употријебио, то и није баш у складу с мојим карактером, обично не радим такве ствари", рекао је Мареј у интервјуу за Би-Би-Си (BBC).

"Тиме сам разочаран, али вријеме је да кренем даље, а надам се да и други могу исто то да учине. Не могу да се враћам на оно што је прошло, концентрисаћу се на тенис у наредних неколико мјесеци", додао је Шкот.

На крају, Мареј је рекао да ће Британија бити јача послије референдума и да се радује томе што ће наступати под заставом те земље до краја каријере.

Ево и Марејевог "твита" који је подигао прашину:

"Huge day for Scotland today! no campaign negativity last few days totally swayed my view on it. excited to see the outcome. lets do this!" ("Danas je veliki dan za Škotsku! Negativnost 'ne' kampanje proteklih dana uticala je na moj stav o tome. Jedva čekam rezultate. Hajde da to uradimo!")